Čekaju li skoro polovinu radnika u kragujevačkom vodovodu otkazi

U kragujevačkom Javno komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi bez posla moglo da ostane više od 200 od ukupno 518 zaposlenih.

Osnivač preduzeća, grad Kragujevac, navodno je nezadovoljan poslovanjem, odnosno gubicima Vodovoda“, te rešenje vidi u otpuštanju radnika.

U sindikatima Vodovoda juče je za list Danas rečeno da su i oni nezvanično čuli da se planira otpuštanje čak 240 zaposlenih, ali da im još uvek nije dostavljen nikakav dokument o tome.

– Ne znamo kako su i na osnovu koje metodologije u gradskoj upravi, ako su informacije koje dolaze do nas tačne, sračunali da u „Vodovodu“ postoji višak od čak 240 radnika. Mi u sindikatima odgovorno tvrdimo da u preduzeću ne samo da nema prekobrojnih, nego da ima manjka radnika. Isti stav, koliko nam je poznato, imaju i svi naši rukovodioci. Vodovod je svojevremeno ostao bez više od 200 zaposlenih. Ukoliko ih, u međuvremenu, bude otpušteno još toliko, vodosnabdevanje u Kragujevcu će biti najozbiljnije ugroženo – istakli su predstavnici zaposlenih za list Danas.

 

Izvor : Danas

Piše Zoran Radovanović

Post Author: Milan

Ostavi komentar