Časovi fizičkog za učenike OŠ Đura Jakšić od danas u rekonstruisanoj sali

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, obišli su Osnovnu školu Đura Jakšić u kojoj su danas posle više od dvadeset godina, časovi fizičkog vaspitanja održani u potpuno renoviranoj fiskulturnoj sali.

Veoma je značajno da naša deca imaju normalne uslove za obrazovanje a pre svega da vode računa o zdravom duhu i zdravom telu. Obnavljanju fiskulturne sale, u kojoj se ništa nije radilo više od dve decenije raduju se i bivši đaci koji su odavno izašli iz školskih klupa. Zbog loših uslova, a pre svega za bavljenje fizičkom aktivnošću, mnogi roditelji su decu upisivali u druge škole. Sada to neće morati, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Parket je zamenjen u potpunosti, stakla na prozorima, postavljeni su nova rasveta i koševi, a najveće zadovoljstvo predstavlja radost i graja učenika škole koju ovde čujemo, jer sada mogu da se osećaju kao i deca u drugim novijim i modernijim školama. Grad je u rekonstrukciju fiskulturne sale uložio milion i po dinara, a ukupna vrednost radova je još veća. Pomogle su nam kompanije i roditelji dece koja idu u ovu školu i zahvalan sam im na tome što zajedno sa Gradom daju deo sebe i pokušavaju da svoj deci učine okruženje lepšim, poručio je gradonačelnik Dašić.

Fiskulturna sala u OŠ Đura Jakšić, značajna je za sve naše sugrađane u Bresnici. Ona nije renovirana zadnjih 25 godina što je dug period, a grad Kragujevac nije mogao da dopusti da naša deca nemaju uslove za osnovne sportske aktivnosti, istakao je Stevović. Parket je bio u rupama, nisu imali nijednu strunjaču, adekvatne table i koševe i opremu, a sredstva koja smo uložili u rekonstrukciju su mala u odnosu na značaj koji ova sala sada ima. U planu je bilo da sve završimo ranije, ali to nije bilo tako jednostavno jer je sala bila veoma ruinirana. Da završimo za dva i po meseca, pomogli su nam, kazao je Stevović, kompanije DAM i Sunce i roditelj Miroslav Kandić. Ovakvi projekti su od opšteg značaja i za grad i za naselja i tu nećemo stati, jer svaka fiskulturna sala mora ovako da sija, bude obnovljena i sređena, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar