Bogat novogodišnji program u Kragujevcu

Prednovogodišnjim zagrevanjem u Pešačkoj zoni, danas i sutra 31. decembra od 11 do 15 sati programima za najmlađe Kragujevac se polako priprema za novogodišnju noć. Mališani će imati priliku da se druže sa Deda Mrazom i vilenjacima, poznatim Diznijevim junacima (maskotama), mađioničarem i klovnovima, kao i da se fotografišu ispred novogodišnje jelke ili provozaju kočijama sa Deda Mrazom. Program se završava nastupom Srpskog ansambla „Smilje“ koji će izvesti božićne i novogodišnje pesme.

Žurka u pešačkoj zoni nastavlja se 31. decembra, sa Deda Mrazom i omiljenim dečjim junacima. Program će upotpuniti Gradski dečji hor „Mali Liceum“, koji nastupa od 11 časova.

Dečji novogodišnji program, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, organizuje Gradska turistička organizacija.

Istovremeno, danas i sutra od 11 do 15 časova, u Pešakoj zoni NURDOR organizuje humanitarnu akciju „Malim herojima s ljubavlju“.

U okviru novogodišnjeg programa, večeras od 20 sati u Knjaževsko – srpskom teatru glumci i njihovi prijatelji, pesnici i muzičari, prirediće svojevrsno muzičko – poetsko veče i time zatvoriti ovogodišnju pozorišnu sezonu. U programu učestvuju glumci Saša Pilipović, Nikola Milojević, Čedomir Štajn, Nenad Vulević, Ivan Vidosavljević, Jasmina Dimitrijević, kao i gosti Marko Milošević, Zvonko Pantović – Čipi, Milica Majstorović, Dragoslav Tanasković – Trnda, kragujevački bend Trio Pop Art i drugi.

Sat vremena kasnije, u 21 čas, u Legatu Nikole Koke Jankovića biće organizovan muzičko – scenski performans. U pitanju je kombinovana svirka, spoj elektronske i žive muzike. Tokom dvočasovnog programa nastupiće di-džej Srećko Divić, Đanko Stikani (Django Stikany), gitara, i Dejan Ilić Cvika, bas gitara. Imajući u vidu da zbog eksponata u Legatu, u njihovom nastupu uživo može da uživa najviše 20 posetilaca, svi zainteresovani mogu da prate ovaj muzičko scenski performans i na ju-tjub kanalu Gradske turističke organizacije.

U okviru novogodišnjeg programa 31. decembra koji počinje u podne na Đačkom trgu nastupiće najpre Vesele ’80 sa svojim EX Yu hitovima, nakon čega od 14 do 16 sati sledi bogat kulturno – umetnički program Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević.

Program na Đačkom trgu nastavlja se u 21 sat muzičko – scenskim performansom di-džej Srećko Divić i Đanko Stikani (Django Stikany).

U 22 sata bend Dark Šajns promovisaće novi album, a vreme od 23 sata rezevisano je za nišku grupu Kerber. Specijalni gost je operska pevačica Danica Spasojević.

U ponoć previđen je tradicionalni vatromet sa zgrade Grada.

Inače, za prvorođenu bebu u novogodišnjoj noći, grad Kragujevac je pripremio poklon čestitiku u iznosu od 100 000 dinara, koju će gradonačelnik Nikola Dašić uručiti 1. januara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar