Besplatna škola nordijskog hodanja u Kragujevcu

Svečano otvaranje projekta „Otvori plavi krug“ u Kragujevcu i besplatne škole nordijskog hodanja za osobe sa dijabetesom, zakazano je za četvrtak, 14. septembar, u 18 časova u sportskom centru „Iskra“.
Besplatna dvomesečna škola nordijskog hodanja, u okviru projekta „Otvori plavi krug“, sprovodi se u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti Kragujevac, i uz podršku Doma zdravlja Kragujevac i Instituta za javno zdravlje.
Škola je namenjena prvenstveno osobama sa dijabetesom i onima koji su u riziku od ove bolesti, kao i gojaznima, a treninge će voditi uspešna kragujevačka sportistkinja Snežana Đurić.
Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti:
– Borko Marinković, predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Kragujevac
– Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu
– dr Slađana Bošković, pomoćnica direktora Doma zdravlja Kragujevac
Ispred projekta „Otvori plavi krug“, događaju će prisustvovati Miloš Cicmil.
Posle pokretanja u Beogradu 2020. godine, projekat „Otvori plavi krug“ proširen je na Čačak i Niš, gde su organizovane besplatne planinarske šetnje, kao i Suboticu, u kojoj je realizovana besplatna dvomesečna škola nordijskog hodanja.
Više informacija o zajednici „Otvori plavi krug“, o istoimenoj aplikaciji, učestvovanju u besplatnim šetnjama i aktiviranju donacija, možete pronaći na otvoriplavikrug.rs.

Post Author: Milan

Ostavi komentar