Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature u aprilu i maju

Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita iz srpskog jezika, matematike, fizike, hemije i biologije u organizaciji Grada Kragujevca i Kancelarije za mlade i saradnji sa profesorima i studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i Filološko-umetničkog fakulteta, za osmake kragujevačkih osnovnih škola biće održana u aprilu i maju.

Cilj programa je da se malim maturantima pomogne da se što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita, ali i da se smanje troškovi roditeljima koje imaju prilikom pripreme dece za upis u srednje škole.

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade već godinama u kontinuitetu organizuju ovaj vid pomoći đacima i roditeljima, a u saradnji sa profesorima i studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i Filološko-umetničkog fakulteta. Prošle školske godine program je bio prilagođen pandemiji kovida 19 kada su učenici imali onlajn nastavu. Ove godine organizujemo nastavu uživo i kroz program proći će 100 kragujevačkih osmaka, rekao je Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Prijave za besplatnu pripremnu nastavu za april počinju danas putem linka i trajaće dok se ne popuni određeni broj mesta. Prioritet imaju učenici koji primaju dečiji dodatak, deca samohranih roditelja, čiji roditelji primaju socijalnu pomoć, bez roditeljskog staranja, deca iz hraniteljskih porodica i slično.

Post Author: Milan

Ostavi komentar