Asfaltiranje Ulice Udarnih brigada u MZ Šumarice

Nakon asfaltiranja jedne od najstarijih ulica na teritoriji MZ Šumarice Vladimira Micića, danas će biti završeno asfaltiranje Ulice Udarnih brigada ukupne vrednosti oko tri miliona dinara, a sledeća je na programu Ulica Banjskih brigada. Završne radove obišla je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Sve tri ulice u MZ Šumarice asfaltiraju se na zahtev Saveta ove mesne zajednice, istakla je Angelovska i podsetila da se predlozi saveta redovno razmatraju jer su najbolje upoznati sa stanjem, potrebama i problemima na svojoj teritoriji. Veoma je bitno da saveti budu jedinstveni kada se određuju prioriteti pa tako na osnovu aplikacije lične karte mesnih zajednica ovde možemo najaviti rekonstrukciju objekta mesne zajednice Šumarice. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije nakon čega će se pristupiti radovima, najavila je članica GV zadužena za komunalne delatnosti.

Pored ovih radova, naglasila je ona, u toku je i javna nabavka za zamenu starih kotlova, kotlovima na gas za izdvojeno odeljenje OŠ “Jovan Popović“ u Šumaricama. Unapređenje komunalne infrastrukture u prigradskim mesnim zajednicama, što je na samom vrhu prioriteta Gradske uprave, jedan je od načina da sugrađanima obezbedimo jednostavniji i komforniji život kao i ravnomerno ulaganje u sve delove grada. Budžetom za 2023. godinu opredeljeno je više od pola milijarde dinara za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Tokom ove godine rekonstruisano je i asfaltirano više ulica u ukupnoj dužini od preko osam i po hiljada metara, hiljadu i po metara trotoara, tamponirano je preko 200 ulica, u preko 50 ulica sanirane su udarne rupe. Nikada se više nije ulagalo u komunalnu delatnost, istakla je Angelovska, članica GV. Svesni smo mnogobrojnih problema ali smo spremni i ulazimo u njihovo rešavanje čemu svedoče svakodnevni radovi ekipa JKP ŠUmadija na seoskom, prigradskom i gradskom području.

U toku su završni radovi na asfaltiranju ulice Udarnih bigrada, inače druge po redu ulice na ovom potezu u MZ Šumarice. Ulica je ukupne dužine sa krakom 360 metara i biće ugrađeno oko 230 tona asfaltne mase. Tamponski sloj je bio mali i u okviru pripremnih radova urađen je kompletan iskop duž čitave ulice, nasut nov kameni materijal, šahte izdignute na kotu nivelete i danas očekujemo završetak asfaltiranja, kazao je Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadije.

Građani jedne od najlepših ulica u MZ Šumarice vrlo su zadovoljni i kažu da su posle više decenija dočekali asfalt ispred svojih kuća.

Post Author: Milan

Ostavi komentar