Asfaltiranje ulice Sime Markovića na Deninom brdu

Asfaltiranje ulice Sime Markovića na Deninom brdu u okviru kompleksa zgrada za pripadnike snaga bezbednosti privodi se kraju. Za izgradnju  9 lamela, Grad Kragujevac je ustupio parcelu površine oko 10 hektara Republici Srbiji. Pored toga, u obavezi lokalne samouprave je izgradnja kompletne infrastrukture okolnih saobraćajnica i hidrotehničke instalacije. Pored ulice Sime Markovića u okviru ovog projekta je i ulica Šestog puka.

Na Deninom brdu do sada je u okviru projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti urađeno je 11,5 kilometara vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije. U toku su završni radovi asfaltiranja ulice Sime Markovića dužine 500 i širine 12 metara, ukupne vrednosti 44 miliona dinara sa PDV-om, kaže Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije koji je danas obišao radove. Naredne nedelje u planu je asfaltiranje susedne ulice Šestog puka, poslednje u nizu. Asfaltiranjem ovih saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom u okviru prve A i prve B faze, čija je dinamika kako je gradonačelnik Nikola Dašić i najavio, ispunjena, obaveze grada Kragujevca se završavaju, rekao je Milošević. On je ocenio da radovi teku odlično iako je bilo zastoja zbog pandemije tako da se u maju ove godine očekuje završetak  prve dve zgrade sa po 108 stanova.

Vladimir Bjelanović, odgovorno lice za izvođenje radova JP Putevi Kragujevac kaže da je na nosećem sloju podlozi visine 10 centimetara položen habajući i završni sloj asfalta visine 5 centimetara i da će do kraja dana biti završeno a da mehanizacija nakon kompletnog uređenja ove saobraćajnice zaključno sa trotoarima, parkinzima i signalizacijom seli u susednu ulicu Šestog puka.

Projektom izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđeno je 970 stanova u devet lamela. Izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti, potpuno novog stambenog naselja, Denino brdo dobija novu infrastrukturu od vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije do puteva.

Post Author: Milan

Ostavi komentar