Asfaltirana ulica Živote Nikolića u Ždraljici

Ekipe JKP „Šumadija“ trenutno obavljaju radove na asfaltiranju ulice Živote Nikolića u MZ Ždraljica koje su juče obišli Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika sa saradnicima.

Rešavamo decenijski problem u ovoj ulici. Kada je asfalt u ovoj ulici uklonjen zbog radova koje je obavljao Vodovod, evo čitava decenija je prošla dok nije došao neko ko će doneti odluku da meštani ove ulice više ne gaze po blatu, da bi došli do svojih kuća. Nakon Ždraljice nastavljamo radove u zavisnosti od vremenskih uslova. Po okončanju radova u Ždraljici, mašine se sele u Erdeč, zatim u Beloševac – kazao je Lazović.

Marko Vujnović, direktor JKP „Šumadija“ istakao je da Sektor niskogradnje maksimalno koristi povoljne vremenske uslove kako bi završio svoje obaveze na terenu. Čak i preko planiranog.

U ulici Živote Nikolića najpre su izvedeni su pripremni radovi – valjanje posteljice, pripremanje podloge jer je noseća konstrukcija bila oštećena i utrošeno je oko 350 kubika kamenog materijala. Dužina ulice je 415 metara, prosečne širine oko 5 metara. Utrošeno je 370 tona asfaltne mase, a vrednost radova je 6,2 miliona dinara

Naše ekipe su rasprostranjene na svim gradilištima po gradu, radimo punom parom, u duplim smenama, vikendom, a paralelno sa ovim radovima pripremamo i Zimsku službu – kazao je Vujnović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar