Asfaltirana ulica Šumadijske divizije u MZ Denino brdo

Mehanizacija i ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija danas izvode završne radove na asfaltiranju Ulice Šumadijske divizije u MZ Denino brdo. Asfaltiranju saobraćajnice u dužini od 180 metara čija je vrednost oko tri miona dinara prethodili su pripremni radovi u okviru kojih je urađena i atmosferska kanalizacija, a završne radove na asfaltiranju obišla je danas Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Grad Kragujevac intenzivno ulaže u ravnomerni razvoj putne i komunalne infrastrukture a u tome su nam najznačajniji predlozi i zahtevi saveta mesnih zajednica jer su najbolje upoznati sa prioritetima. Time nam pomažu u identifikovanju i rešavanju gorućih problema na teritoriji svoje mesne zajednice jer samo zajedničkom saradnjom možemo da dođemo do rešenja koji su u interesu građana, kazala je Maja Angelovska, resorna članica GV. Zahvaljujući inicijativi Saveta mesne zajedniceDenino brdo danas se završavaju radovi na asfaltiranju Ulice Šumadijske divizije u dužini od 180 metara čija je vrednost oko tri miliona dinara. Asfaltiranju je prethodila izgradnja atmosferske kanalizacije a time smo rešili višegodišnji problem građana koji žive u ovoj ulici. Prema rečima Angelovske unarednom periodu u planu je sređivanje ulica u centru grada od kojih je izdvojila rekonstrukciju ulice Dragoslava Srejovića i Dragoljuba Milovanovića Bene.

Miloš Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje je kazao da je u okviru pripremnih radova bilo dosta posla jer je trebalo uraditi kompletan iskop duž čitave ulice koja je bila u veoma lošem stanju, zatim je nanet nov kameni materijal, a šahte i slivnice su podignute na kotu nivelete. Pored dužine ulice asfaltiraćemo i deo kanalskog rova u nastavku saobraćajnice u dužini od oko 170 metara i ukupno će biti utrošeno oko 250 tona asfaltne mase. U donjem delu ulice širina kolovoza je četiri a gornji deo 6 metara. Radove nastavljamo dalje u MZ 21. oktobar gde se radi na grebanju postojeće podloge većim delom dužine i cele širine Kopaoničke ulice kao i na krpljenju udarnih rupa. Pored toga, ekipe i mehanizacije JKP Šumadija izvode radove na  nasipanju puta ka Bešnjaji i iskopavanju kanala prema selu Vlakča.

Post Author: Milan

Ostavi komentar