Asfaltirana Ulica Borivoja Agatonovića u Malim Pčelicama

U skladu sa vremenskim uslovima i prestankom rada Zimske službe održavanja, JKP Šumadija počela je sa redovnim aktivnostima sektora niskogradnje i planiranim programom rekonstrukcija ulica u gradu i sanacije udarnih rupa nakon zimske sezone, ali i asfaltiranjem novih saobraćajnica. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa svojim saradnicima prisustvovao je danas završnim radovima na asfaltiranju Ulice Borivoja Agatonovića u MZ Male Pčelice.

Nastavljamo ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu u kragujevčkim naseljima i danas smo u Malim Pčelicama gde se završavaju radovi na asfaltiranju jedne od manjih ali veoma značajnih saobraćajnica u ovom naselju, kaže gradonačelnik Dašić. I dalje se trudimo i činimo sve napore da se što više posla u građevinskoj sezoni realizuje ali na kvalitetan način. Cela mehanizacija JKP Šumadija svakodnevno je angažovana i to u punom kapacitetu i zato su nam potrebna veća ulaganja za novu, kako bismo povećali obim posla i realizovali godišnje planove i programe, podsetio je gradonačelnik Dašić. Naša namera je da sugrađane iz prigradskih i seoskih naselja ’’izvedemo iz 19. veka’’, odnosno iz prašine i blata ispred njihovih kuća i očekujem da ćemo u nekom prihvatljivom periodu zaista i uspeti u većini kragujevačkih naselja, poručio je gradonačelnik.

Ulica Borivoja Agatonovića u Malim Pčelicama ukupne je dužine 200 metara, a vrednost radova je oko 2, 7 miliona dinara, kaže Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija. Za ovu saobraćajnicu utrošeno je 150 tona asfalta, a pre asfaltiranja urađeni su pripremni radovi – mašinski iskop zemlje, skidanje postojeće podloge, izdizanje šahte do nivoa kote kao i ugradnja bankina, objasnio je direktor JKP Šumadija, Vujnović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar