Aneksom definisano povećanje zarada zaposlenima u komunalnom sektoru grada

Gradonačelnik Nikola Dašić potpisao je Aneks Kolektivnog ugovora sa direktorima i predstavnicima reprezentativnih sindikata oba javno-komunalna preduzeća u gradu, JKP „Šumadija“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“. Aneksom je predviđeno povećanje zarada zaposlenima u komunalnom sektoru grada od 15%, od januara 2024. godine.

Kolektivni ugovor koji smo imali do sada bio je restriktivan u delu zarada radnika jer smo sa sindikatima postigli dogovor 2022. godine da usporimo rast zarada i da ne pratimo srazmerno rast minimalne cene rada. Sindikati su tada imali potpuno razumevanje za ekonomski položaj preduzeća i mogućnosti budžeta Grada Kragujevca. Okolnosti koje nastaju posle potpisivanja ugovora idu u prilog tome da cena rada mora da se poveća, kao i zarade zaposlenih kako bi se održao ekonomsko-socijalni status zaposlenih u javno-komunalnom sektoru Grada Kragujevca, što smo danas i ozvaničili – kaže Nebojša Jakovljević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Miodrag Grujičić, predsednik Sindikat zaposlenih JKP „Šumadija“ zahvalio se gradonačelniku Nikoli Dašiću na iskazanoj dobroj volji i uloženim naporima da izađe u susret zahtevima sindikata.

Ovo povećanje će svakako doprineti boljem položaju svih zaposlenih u Vodovodu, boljoj finansijskoj situaciji zaposlenih. Nadamo se sledeće godine još većem povećanju. S obzirom na sveukupnu situaciju, u državi i u svetu, mislim da ovo povećanje nije malo – kazao je Saša Mihajlović, poverenik Sindikata „Nezavisnost“ u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar