Ana Miletić čeka poziv klinike iz Japana

Porodica Ane Miletić koja se bori sa teškom bolešću, obratila se javnosti i uputila apel za pomoć nadležnima u državnom vrhu i ambasadoru Japana u Srbiji kako bi im pomogli da prevaziđu administrativne prepreke nastale u vezi sa Aninim odlaskom na lečenje u Japan.

Imamo pozivno pismo od profesora Tanake u kome piše da je Ana dobar kandidat za lečenje inovativnom terapijom, lekom „Delytact” u njihovoj klinici u Japanu. Novac smo uz pomoć našeg naroda i dijaspore prikupili. Ono što trenutno koči njen odlazak u Japan je to što bolnica u Japanu gde Ana treba da se leči još uvek nije odobrila taj prijem – kaže Đorđe Bojović, Anin brat.

Ana Miletić je operisana 17.juna ove godine na neurohirurškoj klinici KCS u Beogradu. Nakon toga, dijagnostikovana joj je najteža forma tumora mozga Glioblastoma multiforme, gradus IV.

Nakon mišljenja prof. Tanake sa Univerzitetske klinike u Tokiju od 4.8.2022 u kome nas je upitao koji je najkraći rok u kome možemo da doputujemo u Japan i dođemo na kliniku, pokrenuta je velika akcija prikupljanja novčanih sredstava za Anino lečenje, od kojih je najznačajniji deo sredstava prikupljen preko Fondacije Aleksandra Šapića – Budi Human. Uz ogromnu podršku i entuzijazam građana Kragujevca, čitave Srbije i naše dijaspore, novac je prikupljen za manje od 2 nedelje.

Ana je završila zračnu i hemio terapiju u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, 6. septembra 2022. Za sada je dobro, ali vreme nije saveznik njenoj bolesti.

Ana je za sada, Bogu hvala, dobro. Ona je i psihički i fizički jaka i uvek je takva bila, nasmejana, i posle te terapije ona je nastavila i dalje da bude takva. Ali tumor je te vrste, da ne znamo kada će da proradi – kazala je Zorica Bojović, Anina majka izrazivši nadu da će državne institucije i pojedinci svojim uticajem pomoći da se prevaziđu administrativne prepreke jer lek za njenu bolest postoji, i novac je prikupljen.

Post Author: Milan

Ostavi komentar