Američki san može da se ostvari iz Srbije

Biznismen Branko Babić, vlasnik PhiAcademy, kompanije koja posluje u 160 zemalja i koja je svetski lider u industriji lepote održaće tribinu pod nazivom „Od Ratkova do NJujorka i nazad“ u sali Skupštine grada Kragujevca. Tim povodom, Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu i Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom organizovali su prijem za gospodina Babića.

Branko Babić je primer dobre prakse kako znanje i iskustvo treba deliti s mladim ljudima, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Znanje i iskustvo neizostavno prate jedno drugo, a gospodin Babić svojim primerom pokazuje da to treba deliti s mladima i pomoći im da razvijaju preduzetnički duh i svest o preduzetništvu.

Kragujevac je privredni centar u koji dolaze velike kompanije, kazao je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu. Naši mladi sugrađani, zahvaljujući entuzijazmu gospodina Babića, a pre svega – njegovom iskustvu i znanju će imati priliku da naprave pomak u svom intelektualnom razvoju. Dolazak jednog velikog vizionara i biznismena je za nas od izuzetnog značaja, jer želimo da mladima pokažemo da američki san može da se ostvari iz Srbije.

Mi želimo da mladima pokažemo da treba ostati u svom rodnom gradu, kazao je Erić i istakao da mladi mogu pokrenuti iz Srbije svoj biznis. Svoje poreklo nikada ne treba zaboraviti. Gospodin Branko Babić uvek ističe svoje rodno mesto Ratkovo i uvek mu se rado vraća. Takav primer imamo i u Kragujevcu – u MIND parku koji predstavlja pravi put i primer dobre prakse kako treba postupati u svom poslovnom i porodičnom razvoju.

Čast mi je i zadovoljstvo da dam svoj doprinos težnji grada Kragujevca da razvije svest o preduzetništvu kod mladih ljudi, kazao je Babić.

Grad Kragujevac je mene prepoznao kao nekoga ko bi mogao da svojom tribinom doprinese razvoju preduzetničkog duha kod mladih. Nastojaću da podelim svoje iskustvo i razvojni put od jedne male firme u Srbiji do internacionalne firme koja posluje u 160 zemalja. Moja priča je veoma zanimljiva i nadam se da će biti nadahnjujuća i da će inspirisati mlade u Kragujevcu.

Branko Babić, vlasnik PhiAcademy će u toku dana posetiti i Fakultet medicinskih nauka i Institut za hemiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, gde će imati sastanak sa dekanima, prodekanima i profesorima ovih visokoobrazovnih ustanova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar