Akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Gradskoj upravi

U organizaciji Saveta samostalnih sindikata GU Kragujevac za članove, zaposlene u stručnim službama, organima grada i preduzećima čiji je osnivač grad, u saradnji sa Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima UKC i uz podršku GO Crveni krst i Gradske uprave, u Svečanom salonu od 08 do 12 sati održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Tokom akcije prikupljeno je 20 jedinica krvi.

Uz pomoć i podršku GO Crvenog krsta i Službe za transfuziju krvi UKC, Samostalni sindikat GU Kragujevac dva puta godišnje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi. Članovi sindikata i zaposleni u gradskim upravama uvek se odazovu našim akcijama i danas je sakupljeno 20 jedinica krvi, rekao je Bogdan Ćalić, predsednik Saveta samostalnih sindikata GU Kragujevac i najavio da će sledeća akcija biti održana najkasnije u maju.

Dr Zorica Tašić iz Službe za tranfuziju krvi UKC kaže da su zadovoljni današnjom akcijom i količinom prikupljene krvi. Veliki je odziv davalaca krvi danas što je veoma dobro jer su nam potrebne zalihe zbog smanjene rezerve u banki krvi UKC, rekla je dr Tašić i najavila veliku akciju prikupljanja krvi u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta u petak, 4. marta u Hotelu Kragujevac. Ona je pozvala sve dobrovoljne davaoce ali i one koji do sada nisu davali krv, da dođu u tranfuziju UKC svakog radnog dana od 7.30 do 16.30 časova i to učine kako bi se obezbedile dovoljne količine i zalihe.

Zbog epidemije korona virusa tradicionalne akcije dobrovoljnog davanja krvi u maju i oktobru u organizaciji Saveta samostalnih sindikata nisu imale svoj kontinuitet i održavane su u skadu sa aktuelnim situacijama u protekle dve godine. Danas je održana, prva u ovoj godini, akcija dobrovoljnog davalaštva, a prema rečima organizatora, sledeća će najkasnije biti u maju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar