Gradonačelnik Nikola Dašić posetio “Zastava oružje“

Gradonačelnik Kragujevca  Nikola Dašić obišao je danas ’’Zastava oružje’’, fabriku koja broji  preko 2500 radnika čiji su proizvodi prepoznatljivi i odgovaraju zahtevnom svetskom tržištu.

Zastava oružje je fabrika koja je u najvećoj meri oblikovala razvoj Kragujevca i učinila ga prvim industrijskim centrom na Balkanu. Kao takva ima tradicionalnu vrednost koja se vezuje za kragujevačko biće. Veoma sam zadovoljan onim što sam danas video. Obišli smo proizvodnju, razvoj i radionicu u kojoj se gravira još uvek na stari zanatski, umetnički način, rekao je gradonačelnik Dašić.

Predstavnici grada gradonačelnik Dašić i Predrag Stevović član Gradskog veća sa svojim domaćinima, rukovodstvom fabrike, generalnim direktorom Mladenom Petkovićem, izvršnim direktorom Dušanom Obradovićem, obišli su pogone proizvodnje lovačkog i sportskog oružja, štancovanja i gravirnicu.

Ovde je centar razvoja fabrike, odavde potiču svi projekti koji se dalje kroz fabričke funkcije finalizuju do korisnika, kupca. Preko dve i po hiljade radnika radi u Zastava oružju a veliki spektar proizvoda od vazdušne puške preko  vojnog programa, automatskih pušaka, puškomitraljeza  do karabina i ostalog lovačkog programa izvoze se širom sveta, kaže Zoran Todorović, rukovodilac razvoja proizvoda  i ističe da je proizvodni proces i tokom pandemije održao, te da se uz poštovane  protivpandemijske mere  i nije dozvolilo da se zaustavi  proizvodnja.

Proizvodi savremenog vojnog naoružanja – sportsko i lovačko naoružanje „Zastava oružja“, prepoznatljivi su na zahtevnom svetskom tržištu. Plan budućeg razvoja fabrike zasniva se na novim tehnologijama, modernizaciji postojećeg proizvodnog programa, povećavanju proizvodnje, podmlađivanju kadra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar