Kraljevo:Gradska bolnica izlazi iz covid sistema

Opšta bolnica Studenica u Kraljevu konačno izlazi iz covid sistema, trenutno se završava krečenje i dezinfekcija prostorija. Specijalističke ambulante koje imaju manje pacijenata, poput psihološke i alergološke, počele su da rade, a uskoro bi sa radom trebalo da počnu i sve ostale ambulante, ukoliko se ne pogorša epidemiološka situacija.

Posle dva meseca borbe sa drugim talasom korona virusa u kojoj je učestvovalo više od 200 lekara, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja, Opšta bolnica Studenica u Kraljevu polako izlazi iz kovid sistema, ali i priprema kapacitete za eventualni novi talas epidemije.

Od 15. marta do danas u bolnici je ukupno bilo hospitalizovano 463 pacijenta, od toga 333 od juna meseca. Situacija je kulminirala 10. juna kada je na bolničkom lečenju bilo 110 pacijenata i svi kapaciteti su bili popunjeni.

– Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Studenica trenutno je smešteno 11 kovid pacijenata. To su srednje teški i teški bolesnici, svi sa upalom pluća a lakši pacijenti upućuju se na lečenje u kućnim uslovima, kaže direktor bolnice Zoran Mrvić.

Sa radom su počeće i ambulante za kožne bolesti, mala hirurška, defektološka i logopedska ambulanta.

Preduzimaju se sve potrebne aktivnosti da se u ponedeljak, 31. avgusta vrati uobičajena organizacija rada specijalističkih ambulanti.

Post Author:

Ostavi komentar