Vrtić „Crvenkapa“ renoviran zbog požara, danas počeo sa radom

U vrtić „Crvenkapa“, koji je u proteklom periodu renoviran zbog požara, danas se vratilo svih 230 mališana koji su tokom rekonstrukcije bili razmešeteni u četiri vrtića.

Pre tri meseca, u delu vrtića koji je predviđen za jaslenu grupu izbio je požar i tom prilikom dim je napravio štetu i u ostalim prostorijama. Taj deo je kompletno saniran, zidovi su ošmirglani, okrečeni, sve je očišćeno i dezinfikovano, rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika. Pošto je požar izbio zbog kvara na staroj neonki, u celom vrtiću smo kompletno zamenili elektroinstalaciju i rasvetu i više ne postoji mogućnost da se u budućnosti desi nešto slično, istakao je Ružić, i naglasio da je osiguravajuća kuća polisom pokrila štetu i isplatila troškove od oko četiri miliona dinara.

Nakon par meseci renoviranja uslovi gde će mališani boraviti su odlični. Deo u kom će od danas boraviti 230 mališana, 190 iz „Crvenkape“ i 40 iz „Leptirića“, je kompletno renoviran, istakao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Ono što nas očekuje je uređenje jaslenog dela gde treba da se vrati stotinak dece. U narednom periodu će biti zamenjena stolarija a čekamo i početak radova na izgradnji novog vrtića, čime radimo i na proširenju kapaciteta od oko četiristotine mesta izgradnjom obdaništa pored „Crvenkape“ i vrtića u Erdeču, najavio je Aleksić.

U prethodnom periodu deca su bila smeštena u četiri vrtića „Lane“, „Sunce“, „Naša radost“ i „Bambi“. Mališani su se brzo prilagodili na novi prostor i na najbolji način smo organizovali sve aspekte rada kako bi deca bila zbrinuta, roditelji zadovoljni a zaposleni obavljali zadatke na najbolji mogući način, rekla je Marija Šćepanović, rukovodalac i vaspitač vrtića „Crvenkapa“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar