Vreme je za prvu pobedu Radničkog u Ligi šampiona

U petom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog dočekuju najbolji gruzijski tim, Dinamo iz Tbilisija, u utorak, od 20.30 časova, na zatvorenom bazenu u Kragujevcu.
Ove dve ekipe do sada nisu uspele da upišu trijumf, pa u ovaj meč ulaze silno motivisane da to i ostvare. Kragujevčani su bili veoma blizu tome u utakmici sa Jadranom u Splitu (8:9), pa se nadaju da bi konačno mogli da dođu do pobede protiv trenutno poslednjeplasiranog tima. Ipak, neće biti nimalo lako, jer je Dinamo iskusna ekipa, sastavljena od gruzijskih reprezentativaca, uz dodatak trojice internacionalaca sa ovih prostora, Srbina Dušana Vasića, Hrvata Marka Jelače i Crnogorca Jovana Sarića.
– Ovo je izuzetno bitna utakmica za nas, prva u kojoj smo favoriti. Sigurno je da imamo imperativ da osvojimo prva tri boda, čemu težimo od početka sezone. Dinamo je gruzijska reprezentacija sa tri internacionalca. Iskusna ekipa koja u tom sastavu igra već desetak godina i učestvuje sa reprezentacijom na svetskim i evropskim prvenstvima. Igraju atipični vaterpolo, dosta agresivno, na šta moramo da odgovorimo većom željom i voljom i većom agresivnošću. Neće biti lako, ali od Splita je naša ekipa dobila neke željene obrise i nadam se da ćemo nastaviti sa podizanjem nivoa forme – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Nikola Lukić, koji je sa 38 golova najbolji strelac ekipe Radničkog u aktuelnoj sezoni, saglasan je sa svojim trenerom da je vreme za prvu pobedu u Ligi šampiona.
– Podigli smo nivo igre od utakmica u Splitu i nadam se daćemo u tom smeru nastaviti i dalje. Kao i u svaku utakmicu, ulazimo maksimalno motivisani. Imamo manjih zdravstvenih problema, ali mislim da nas to neće preterano poremetiti u našoj želji da ostvarimo prvu pobedu. Nadam se da će publika doći u što većem broju i pomoći nam da ostvarimo taj cilj – zaključio je Lukić.
Ulaznice su u prodaji, po ceni od 500 dinara, na info pultu zatvorenog bazena.

Post Author: Milan

Ostavi komentar