Vladimir Radenković novi šef struke Kragujevčana

Fudbalski klub Radnički 1923 predstavio je novi stručni štab, na čelu sa Vladimirom Radenkovićem, mladim i izuzetno perspektivnim stručnjakom, koji bi trebao da predstavlja dugoročno rešenje za klupu Kragujevčana.

Radenković je više od jedne decenije pekao trenerski zanat u brojnim domaćim i inostranim klubovima. Počeo je kao asistent Marku Nikoliću u beogradskom Radu, u periodu kada je klub sa Banjice beležio sjajne rezultate u domaćem prvenstvu, pa je čak dospeo i do kvalifikacija za Ligu Evrope. Potom je sarađivao sa Ivanom Vukomanovićem u Slovanu iz Bratislave i Apolonu sa Kipra, kao i sa Tomislavom Sivićem u mađarskom Diošđeru, a imao je i kratku epizodu na klupi ljubljanske Olimpije. Mladi stručnjak je upisao i kraći staž i u Fudbalskom savezu Srbije, najpre kao pomoćnik Tomislavu Siviću u mladoj reprezentaciji Srbije, a zatim i Mladenu Krstajiću u stručnom štabu A selekcije.

Za Radenkovića će posao u Radničkom 1923 predstavljati prvi samostalni trenerski angažman u karijeri.
– Mislim da je nakon toliko godina staža na nivou asistenta, konačno došao pravi trenutak da se okušam u samostalnom radu. Moram reći da je do saradnje došlo nekako spontano, nakon što su mi ljudi iz kluba predočili svoju viziju da od Radničkog 1923 naprave jedan moderan klub sa prepoznatljivim stilom igre, koji će napraviti iskorak u srpskom fudbalu. Naša zajednička želja je da Radnički 1923 u narednom periodu igra jedan moderan, totalni fudbal, sa puno rizika i na gol više, u kome će publika na “Čika Dači” moći da uživa. Takođe, nastojaćemo da afirmišemo što je moguće veći broj mladih igrača, pre svega iz Kragujevca, ali i iz drugih sredina. Nadam se da ćemo predanim radom tokom predstojećeg pripremnog perioda i uz par kvalitetnih pojačanja uspeti da stvorimo jednu veoma respektabilnu ekipu, koja će igrati značajnu ulogu u superligaškoj konkurenciji – poručio je novi strateg kluba sa “Čika Dače”, koji je potom predstavio i svoje saradnike iz stručnog štaba:
– Goran Isidorović je trener sa višegodišnjim iskustvom, koji je radio u Partizanu, Dinamu iz Minska, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On će biti zadužen za rad sa napadačima. Srđan Zirojević je kondicioni trener sa kojim uspešno sarađujem već duži niz godina. Radio je u Crvenoj zvezdi u eri Roberta Prosinečkog, kao i u mlađim selekcijama Srbije. I konačno, Vujadin Radenković je mlad i perspektivan trener, koji je prethodnih šest meseci proveo u Novom Pazaru, gde je dao značajan doprinos opstanku ovog kluba u Super ligi.

Dobrodošlicu novom treneru i njegovim saradnicima poželeli su direktor Radničkog 1923 Nikola Fržović, kao i sportski direktor Slavko Perović.
– Mislim da smo napravili pravi izbor kada je u pitanju stručni štab. To su jako ozbiljni ljudi, maksimalno posvećeni svom pozivu i nadam se da će uspeti da od Radničkog 1923 naprave ekipu koja će igrati jedan moderan fudbal, po kome će biti prepoznatljiva u Srbiji – istakao je direktor kluba Fržović.
– Bitan dan za naš klub. Danas predstavljamo novi stručni štab, sa kojim idemo u Super ligu. Radi se o ljudima koji su prepoznali neku našu viziju i koji su spremni da pruže svoj doprinos u daljem procesu modernizacije kluba – nadovezao se sportski direktor Perović.
Novi šef struke sutra će izvršiti prvu prozivku igračkog kadra i tako ozvaničiti početak priprema za predstojeću sezonu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar