„Veprovi“ ubedljivi protiv „Vukova“ za 10. titulu šampiona Srbije

Kragujevački Divlji veprovi vratili su se na šampionski tron, pošto su u finalu Prve lige Srbije, popularnom Serbian Bowl-u, ubedljivo nadigrali večite rivale, beogradske Vukove, rezultatom 48:7, u prelepoj atmosferi prepunog terena Sportskog centra „Pampas“, u Donjoj Trnavi nadomak Kragujevca.

Veprovi su tako postali prvi tim sa 10 naslova šampiona Srbije, dok Vukovi u svojoj vitrini imaju devet trofeja.

Šumadinci su poveli već u prvom drajvu. Strpljivo su osvajali teren kombinacijom trčanja i kratkih dodavanja i na kraju poentirali pasom Ajzee Grina ka Eštonu Hrdu, najboljem strancu ovogodišnjeg takmičenja. Odmah zatim fantastična defanzivna linija Veprova nagovestila je košmaran dan za protivničkog kvoterbeka Džošuu Kartrajta, nakon što ga je veteran Vladimir Radenović sekovao u end zoni za sejfti – 9:0. I zaista je američki organizator napada Vukova bio pod konstantnim pritiskom tokom celog meča, a ređali su se sekovi Branislava Petrovića, Alekse Stevanovića i Milana Stojanovića, a jednom su ga i timski zaustavili.

Odlična partija kompletnog defanzivnog dela Veprova omogućila je napadu opušteniju igru. Sredinom druge četvrtine uvećali su prednost pasom Grina od 65 jardi ka MVP-u Prve lige, Strahinji Stepoviću (16:0).

Potom je ovom tandemu poništen tačdaun zbog kazne, ali je Grin već u sledećem pokušaju to anulirao pasom ka talentovanom Danijelu Zunđi (22:0).

U finišu poluvremena Dimitrije Novaković je presekao pas Kartrajta ispred end zone i vratio loptu čak na protivničku polovinu, odakle je odmah usledio pas Grina ka Stepoviću za 28:0 na odmoru.

Jedine poene gosti su postigli na startu drugog poluvremena, kada je Kartrajt uposlio mladog Jovana Davidovića i iskoristio jedini kiks protivnika na meču (28:7).

Veprovi su se odmah trgli i vratili prednost sa odmora trčanjem kvoterbeka Grina za 24 jarda na četvrtom pokušaju, a zatim je i Hrd maestralno izbegao teklove i poentirao – 41:7.

Tada je već bilo sve gotovo, a šlag na tortu za izabranike trenera Predraga Šćekića u poslednjoj četvrtini postavio je Grin, petim tačdaun pasom, ovoga puta ka Milanu Novakoviću (48:7).

Ajzea Grin je sasvim zasluženo poneo i laskavo priznanje MVP-a finala.

Kragujevčani su tako na fantastičan način zaokružili perfektnu sezonu, u kojoj su zabeležili sve pobede na oba fronta i trofeju evropskog CEFL kupa pridodali i pehar prvaka Srbije.

Kragujevac Wild Boars – Vukovi Beograd 48:7 (9:0, 19:0, 13:7, 7:0)

7:0 Ajzea Grin pas 12 jardi ka Eštonu Hrdu, Jovan Stojković PAT
9:0 Vladimir Radenović sejfti
16:0 Grin pas 65 jardi ka Strahinji Stepoviću, Stojković PAT
22:0 Grin pas 44 jarda ka Danijelu Zunđi, neuspešan PAT
28:0 Grin pas 38 jardi ka Stepoviću
28:7 Džošua Kartrajt pas 62 jarda ka Jovanu Davidoviću, Stegnjaja PAT
34:7 Grin trčanje 24 jarda, neuspešan PAT
41:7 Ešton Hrd trčanje 6 jardi, Stojković PAT
48:7 Grin pas 45 jardi ka Milanu Novakoviću, Stojković PAT

Post Author: Milan

Ostavi komentar