Velimir Bojović pobednik 8. Zastava oružje kragujevačkog polumaratona

Pobednik 8. Zastava oružje polumaratona u Kragujevcu je Velimir Bojović, član kluba „Veki Run Team“ iz Beograda, doskorašnji reprezentativac Srbije na srednjim i dugim stazama koji je na cilj stigao za jedan sat 16 minuta i 45 sekundi.

Prva takmičarka koja je na cilj stigla za jedan sat 32 minuta i 10 sekundi je Kragujevčanka, Snežana Đurić inače ovogodišnja državna prvakinja u planinskom trčanju.
Pre početka polumaratona uspešnu trku takmičarima je poželeo Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, koji se i sam pridružio trkačima u trci na pet kilometara. On je pozvao sve takmičare da se pridržavaju epidemijskih mera koje su preduzete za održavanje 8. Zastava oružje kragujevačkog polumaratona i iskoristio priliku da još jednom apeluje na Kragujevčane da slanjem sms poruke pomognu Kragujevčanki Minji da što pre ode na lečenje.
I ovogodišnji polumaraton je izazvao veliko interesovanje rekreativaca i profesionalnih sportista ali zbog svetske pandemije koronavirusa broj takmičara je morao biti prepolovljen.
Zbog aktuelne epidemiološke situacije, takmičari su startovali u talasima na udaljenosti od tri metra, a maske koje su imali u zoni starta skinuli su nakon početka trke. Ispoštovali smo naložene mere i što se tiče broja takmičara, jer bi ih u normalnim okolnostima bilo oko 800, a sada je polumaratonaca bilo oko 240, a zajedno sa trkačima na pet i deset kilometara oko 400, kazao je Nenad Luković, organizator Kragujevačkog polumaratona. Uz podršku grada Kragujevca, Instituta za javno zdravlje i Policijske uprave, kao jedan od organizatora, srećan sam što smo ipak uspeli ove godine da održimo polumaraton i nastavimo tradiciju širenja ideje o zdravom načinu života i bavljenja sportom, kazao je Luković.
Inače, promoter 8. Zastava oružje kragujevačkog polumaratona je rođeni Kragujevčanin, penzionisani atletičar Leon Lukman, koji ove godine obeležava 60-godišnjicu od ulaska u finalne Olimpijskih igara u Rimu.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar