Veliko interesovanje dece za borilačke sportove

Jedinstveni sportski pilot projekat, koji je početkom godine grad Kragujevac pokrenuo uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, počinje da daje rezultate kada je u pitanju omasovljavanje sportova i regrutna baza. Rad trenera u sedam sportova finansira se preko Sportskog saveza Kragujevca, dok je osmi potpuno volonterski.

Tim povodom Predrag Stevović član Gradskog veća za sport posetio je Rvački klub Kragujevac.

Pratim realizaciju projekta i zadovoljstvo mi je da vidim koliko je dece uključeno u ove besplatne treninge. Drago mi je da je projekat zaživeo i da otvara mogućnost stvaranja nove regrutne baze – istakao je Stevović. Rvanje je olimpijska disciplina i ima tradiciju u našem gradu. Rvački klub Kragujevac, zauzima sedmo mesto na rang listi Srbije po uspešnosti i rezultatima, što je veliki uspeh. Očekujem da će uz podršku grada i omasovljenje kroz pilot projekat u narednom periodu ući među prvih pet u zemlji, rekao je Stevović i dodao da će ućiniti sve da projekat bude nastavljen i naredne godine.

Prema rečima Nenada Živojinovića, trenera Rvačkog kluba Kragujevac i reprezentacije Srbije – najmlađi članovi kluba imaju pet godina. Oni su u školici borenja, a to je slično školici sporta. Intersovanje je veliko, a u toj grupi više je devojčica nego dečaka.

Sedmo mesto koje zauzima naš klub na rang listi u Srbiji među rvačkim klubovima je velika stvar. To govori da nas grad kvalitetno i adekvatno podržava, a takav rejting čuvamo zahvaljujući našem radu i trudu. Član kluba je mlađi seniorski reprezentazivac, Aleksandar Simović, koji je ušao u prvih deset na Prvenstvu Evrope do 23 godine. NJegov brat Nikola je član reprezentacije Srbije, a sedamnaestogodišnjaci, blizanci Emilija i Ognjen Jakovljević, nastupiće ove nedelje na Prvenstvu Evrope u Rimu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar