Veliko finale srpskog šamionata u američkom fudbalu – „Veprovi“ dočekuju „Vukove“

Veliko finale Sport Klub Prve lige Srbije biće odigrano u subotu, 8. jula, od 17 časova u Gornjoj Trnavi na stadionu SC Pampas. Glavni akteri osamnaestog Serbian Bowla su branioci pehara SBB Vukovi iz Beograda i vicešampioni Wild boars iz Kragujevca.

Ove dve ekipe bile su ubedljivo najbolje u regularnom delu sezone. Veprovi imaju savršen skor (6-0), dok su Vukovi poraženi samo od strane rivala iz finala (4-2).

U polufinalima pretprošlog vikenda ekipa Kragujevca je savladala na domaćem terenu ekipu Bukurešt Rebels sa 55:28, dok su aktuelni šampioni Vukovi ubedljivo slavili protiv Blue Dragonsa iz Zemuna rezultatom 34:09.

Ovo je 18. Serbian Bowl u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Vukovi jure svoju 10. titulu, a u svojoj riznici trofeja imaju jedini Kup Srbije 2005. godine i titulu šampiona iz 7 na 7 Prve lige koja se u tom formatu igrala usled pandemije virusa COVID-19.

Veprovi su rešili da nakon osvojenog CEFL kupa ove godine dođu do finala Prve lige Srbije i da pokažu da su itekako zaslužili priliku da titulu vrate u Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar