Vaterpolo transfer bomba – Miloš Ćuk i Josip Vrlić stižu u Radnički

Besni pravi rat transferima na vaterpolo „pijaci“, poslednjih dana.

Nakon što je Novi Beograd prvi „udario“ dovođenjem Strahinje Rašovića iz aktuelnog šampiona Srbije i regiona, Radničkog iz Kragujevca, nije se dugo čekalo na uzvratni udarac.

Prema poslednjim informacijama redove Kragujevčana i to upravo iz Novog Beograda, pojačaće reprezentativac Srbije Miloš Ćuk. No to nije sve, jer uz njega još jedno veliko pojačanje stiže u Radnički a reč je o centru reprezentacije Hrvatske Josipu Vrliću, koji stiže iz velikana kakav je Mladost iz Zagreba.

Po svemu sudeći to neće biti sve kada je u pitanju aktuelni šampion Srbije jer se prema pisanju sportske štampe i Paolo Obradović, još jedan reprezentativac Hrvatske, dovodi u vezu sa Radničkim.

Nema nikakve sumnje da je Radnički prinuđen da se ozbiljno pojača za odbranu titule, obzirom da je Novi Beograd sastavio ekipu koja je reprezentacija Srbije u malom. Dovedeni su braća Rašović i Pijetlović, Mandić, Jakšić, Drašović, kao i reprezentativac Crne Gore Vučinić i Grčke Vlaholopulos.

Miloš Ćuk je sa reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, ima zlato, srebro i bronzu sa planetarnih smotri, četiri zlatne medalje sa šampionata Evrope, odnosno sedam zlatnih i jednu bronzanu medalju sa finalnih turnira Svetske lige.

Tokom karijere, Ćuk je igrao za Vojvodinu, Partizan, Eger, Solnok, Mladost iz Zagreba, Novi Beograd, a nova destinacija je Radnički iz Kragujevca.

Josip Vrlić koji u Radnički stiže iz Mladosti, koja je nedavno u finalnoj seriji šampionata Hrvatske, protiv Juga, stigla od 0-2 do 3-2, sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je bronzanu medalju na Svetskom i isto odličje na Evropskom prvenstvu.

Igrao je za reprezentaciju Brazila, sa kojoj je osvojio bronzanu medalju na finalnom turniru Svetske lige, a tokom karijere, branio je boje Juga, Radničkog iz Kragujevca, Botafoga, Barselonete i Mladosti iz Zagreba.

Post Author: Milan

Ostavi komentar