Vaterpolisti Radničkog ubedljivi protiv Zvezde

U derbiju 16. kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu, u Beogradu, rezultatom17:13 i donekle joj se revanširali za poraz u finalu Kupa. Kragujevčani su zadržali pet bodova prednosti nad Novim Beogradom i već u subotu imaće šansu da overe prvo mesto u ligaškom delu.

Radnički je poveo na startu, pogotkom Nebojše Toholja i potom nije ispuštao vođstvo. Dva minuta pre kraja četvrtine stekao je „plus dva“ (3:1), prednost oko koje se vrteo rezultat sve do sredine druge deonice, kada je udvostručio razliku (7:3). Milojević je na kratko prekinuo seriju gostiju, ali su se u finišu poluvremena nadovezali Radulović i Lukić, pa je Radnički na odmoru imao „plus pet“ – 9:4.

U nastavku susreta izabranici Uroša Stevanovića održavali su stečenu prednost i na kraju sasvim zasluženo upisali nove bodove. Posle dva uzastopna pogotka Lukića sredinom poslednje četvrtine, imali su i maksimalnih sedam golova „viška” (17:10), ali je Crvena zvezda do kraja uspela da ublaži poraz.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bili su Strahinja Rašović i Nikola Lukić sa po pet golova, dok je Marko Radulović dodao tri, kao i Tankosić i Basara na drugoj strani.

U subotu od 19 časova Radnički će ugostiti ekipu Naisa u meču pretposlednjeg, 17. kola.

Crvena zvezda – Radnički 13:17 (2:4, 2:5, 4:3, 5:5)

BEOGRAD – Bazen: Milan Gale Muškatirović. Bez prisustva publike. Sudije: Anđelić i Milović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Kasum, Marković, Subotić 2, Milojević 1, Šulc 1, Basara 3, Rađen, Vukićević 1, Šimicu, Radović 1, Aleksić, Smiljević 1. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 2, Krug, Tanasijević, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 5, Panić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar