Vaterpolisti Kragujevac postavili u šampionski vrh

Za prve srpske šampione Jadranske lige, vaterpoliste Radničkog i njihove trenere, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima organizovao je prijem.

Vaterpolisti Radničkog su Kragujevcu doneli trofej, jedini u istoriji srpskog vateropola. Prvi put je srpski tim osvojio Jadransku ligu, a taj uspeh je i Kragujevac i Srbiju učinio ponosnim. Srce Kragujevca i Kragujevčana je puno. U mnogo čemu kroz istoriju Kragujevac je bio prvi a sada su ga na prvo mesto postavili vaterpolisti Radničkog, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Kragujevac jeste sportski grad a momci iz vaterola su Kragujevac i Šumadiju podigli u sam šampionski vrh. NJihov uspeh je naša obaveza da nastavimo da vodimo računa o našim klubovima kako bi odbranili ove i doneli nove trofeje.

U skladu sa epidemiološkom situacijom proslave nije bilo ali između dva velika turnira sa igračima je upriličen kratak susret jer podeljena sreća i zahvalnost je ono što Kragujevac duguje sportistima koji ime svoga grada postavljaju visoko na listama značajnih takmičenja.

Na pravi način smo prezentovali srpski vaterpolo, grad Kragujevac i naš klub. Pobedu smo, iskreno, očekivali jer smo u Zagreb otišli po zlato i vratili smo se sa zlatom. Cela ekipa i treneri su verovali u to, rekao je Filip Janković, kapiten kluba. Nemamo mnogo vremena za slavlje ne samo zbog epidemiološke situacije već i zato što nas sutra očekuje domaće prvenstvo i veoma zahtevna utakmica sa Partizanom na Banjici, tako da od sutra krećemo u nove pobede.

Igrali smo sa najtrofejnijim ekipama u svetskom vaterpolu, ostvarili smo fantastičan uspeh i rezultat i u to nema nikakve sumnje, odjek je bio u celom svetu ne samo u Srbiji i regionu, kaže Uroš Stevanović, terner vaterpolista. Uspeh je lep ali u sportu i surov. Sa obavezama idemo dalje jer već sutra nas čeka jako bitna utakmica, a pobedom obezbeđujemo prvo mesto pred plej of i prednost domaćih terena u domaćem prvenstvu koje je i na početku sezone bilo glavni cilj. Za razliku od prethodnih prvenstava sada smo favoriti i dalje nam je kao i na početku trofej prvaka države bitan i krećemo po njega.

Uprava kluba i stručni štab očekuju da će momci u nastupajućem turniru osvojiti dugo željenu titulu prvaka države. Pred njima su, kažu, mnogo veće obaveze jer je za svaki sport teže odbraniti nego osvojiti titulu. Pored rada i treninga klub je imao podršku države, Vaterpolo saveza i grada Kragujevca a trofej je dokaz da nije bila uzaludna.

Vaterpolo klub Radnički je na zdravim i finansijskim i organizacionim osnovama a posebno je zadovoljstvo što ovaj klub ima potencijal i u omladinskom kadru, kaže Bojan Ilić, direktor SPD Radnički. Ovde nije reč o bilo kakvom trofeju već najvećem u kojem se bilo koji sport u SPD Radnički takmičio. Novi koncept formiranja i igre klubova daju rezultate i prvo je vaterpoliste vinuo u visine, dodao je Ilić i najavio da je zbog popularnosti u planu formiranje ženskog vaterpolo kluba što je takođe veoma značajan uspeh.

Vaterpolisti Radničkog sutra nastavljaju svoje obaveze u Super ligi Srbije gde ih očekuje jaka konkurencija domaćih klubova, a u duhu i bojama pobednika očekuju da će u svoj grad doneti i titulu prvaka države.

Post Author: Milan

Ostavi komentar