VAR presudio Kragujevčanima

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su prvi poraz u Linglong Super ligi Srbije ove sezone, i to na gostovanju kruševačkom Napretku u utakmici 3. kola – 0:1 (0:0). Pobednika je odlučio detalj iz 62. minuta, kada je defanzivac kragujevačkog tima Momčilo Rašo postigao autogol koji je u prvi mah poništen, ali je posle konsultacija sa VAR tehnologijom ipak priznat.

Kruševljani su znatno bolje i motivisanije ušli u utakmicu i prvi su zapretili preko Milana Sprema, ali je udarac levog beka Napretka uspeo da zaustavi debitant na golu Radničkog 1923 Ivan Radoš.

Samo par minuta kasnije Radoš je posle duela sa jednim igračem Napretka ostao da leži na travi sa bolnom grimasom na licu, što je s obzirom na pehove sa golmanima koji prate klub sa “Čika Dače” od starta sezone izazvalo paniku na klupi Kragujevčana, ali je stameni Zagrepčanin smogao snage da ustane i nastavi utakmicu.

Kako je vreme prolazilo, tako je i početni pritisak fudbalera Napretka polako jenjavao, pa su izabranici Vladimira Radenkovića postepeno selili težište igre sa svoje na protivničku polovinu terena.

Veliki peh zadesio je Kruševljane u 21. minutu, kada su ostali bez jednog od najvećih letošnjih pojačanja, bivšeg kapitena vranjskog Dinama Mlađana Stevanovića, koji je bio primoran da napusti igru zbog povrede.

Prva iz kategorije stopostotnih prilika viđena je u 28. minutu pred golom Radničkog 1923. Nakon dobrog prodora Kočića, u šansi su se našli najpre Jovanović, a potom i Jovanović, ali je Ivan Radoš pokazao klasu i sjajnim reakcijama sprečio promenu na semaforu.

Finiš prvog poluvremena u potpunosti je pripao domaćem timu, koji je do odlaska na pauzu stvorio još par solidnih prilika preko svog najisturenijeg igrača Marka Bačanina. Centarfor Napretka je najpre u 36. minutu uputio dobar udarac sa sedamnaest metara koji je završio pored stative, da bi se samo par minuta kasnije ponovo našao u izglednoj situaciji nakon prodora Milana Sprema po levoj strani, ali se Radoš nije dao iznenaditi.

Poslednju priliku u prvom delu susreta propustio je Đorđe Jovanović, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao iznad prečke.

Početak drugog poluvremena obeležila je bakljada najvernijih navijača Radničkog 1923 “Crvenih đavola”, koji su i na ovom gostovanju u više nego zavidnom broju pružali podršku svom voljenom timu.

Kruševljani su nastavili da stežu obruč oko gola kragujevačkog superligaša, ali je čvrsta i kompaktna odbrana Šumadinaca stoički odolevala sve do 62. minuta, kada je posle dobre akcije Napretka po desnoj strani i povratne lopte Stefana Jovanovića, rezervista Momčilo Rašo, koji je samo minut ranije ušao u igru umesto kapitena Radničkog 1923 Stevana Kovačevića, nespretno reagovao i zatresao mrežu svoje ekipe. U prvi mah je delovalo da će gol biti poništen na asistenciju jednog od Radakovićevih pomoćnika, koji je signalizirao da je Jovanović u trenutku prijema lopte bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je nakon protesta sa klupe Napretka i intervencije VAR tehnologije gol na kraju ipak priznat.

VAR nije bio na strani Kragujevčana ni u 69. minutu, kada je sudija Radenković posle pregledanog snimka čini se prestrogo dodelio direktan crveni karton Stefanu Filipoviću zbog nesmotrenog starta nad Srđanom Kočićem.

Šumadinci su tako stavljeni u izuzetno tešku poziciju da sa igračem manje jure rezultatski deficit. I pored više nego evidentne želje da dođu do izjednačenja, učenici Vladimira Radenkovića nisu imali dovoljno snage za ovaj podvig, tako da su tri boda na kraju završila na kontu Napretka.

Radnički 1923 je tako posle dva startna trijumfa doživeo svoj prvi poraz u prvenstvu i ostao na učinku od šest sakupljenih bodova, koliko sada imaju i Kruševljani.

U narednom kolu Kragujevčani će u petak, 6. avgusta, od 17.30 časova na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice.

NAPREDAK – RADNIČKI 1923 1:0 (0:0)

KRUŠEVAC
Stadion: “Mladost”
Gledalaca:
Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad).
Pomoćnici: Svetozar Živin (Novi Sad), Nikola Rijavec (Vrbas).
Strelac: Rašo (autogol) u 62. minutu.
Žuti kartoni: Jovanović, Rašković, Krstić, Marinković (Napredak), U. Vidović (Radnički 1923).
Crveni karton: Stefan Filipović (Radnički 1923) u 69. minutu.

NAPREDAK: Vasiljević, Jovanović, Spremo, Marinković, Tomić (od 90+2. Đeković), Stevanović (od 21. Rašković), Krstić, Jovanović (od 77. Dabić), Kočić (od 77. Ćuković), Marjanović, Bačanin (od 77. Milošev).

RADNIČKI 1923: Radoš, Varjačić, Blagojević, Filipović, Damjanac, U. Vidović (od 83. Dragutinović), Ćirović (od 61. Brnović), Mirić, Ilić (od 72. Jovanović), Kovačević (od 61. Rašo), Trifunović (od 46. Kovinić).

Post Author: Milan

Ostavi komentar