Utakmica sezone u Kragujevcu: Radnički i Partizan u borbi za LŠ

U jednoj od najznačajnijih utakmica sezone, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Partizana, u utorak, od 20 časova, u Kragujevcu, na startu serije utakmica za treće mesto, koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Obe polufinalne serije rešavale su se u „majstorici“, pa nema sumnje da će i dueli za treće mesto biti jednako uzbudljivi kao i finale, pogotovo zbog velikog uloga koji nose. Radnički je u trećoj utakmici sa Zvezdom kontrolisao dešavanja u prvom poluvremenu, ali je u nastavku pao i prvi put posle tri godine ispustio mesto u finalu. Kragujevčani se nadaju da im se ti padovi neće ponoviti i da će sezonu završiti barem sa bronzom oko vrata.

– Iako smo nezadovoljni što se nismo plasirali u finale, i dalje imamo velikih takmičarskih motiva, jer je borba za bronzu izuzetno važna, pogotovo jer donosi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je jako bitno za budućnost našeg kluba. Pokušaćemo da što pre zaboravimo eliminaciju od Zvezde i da damo sve od sebe da osvojimo to treće mesto. Pozvao bih i publiku da nas podrži u što većem broju, jer je ovo možda i najvažnija utakmica u sezoni, a svakako bi mogla da bude i poslednja na domaćem bazenu – rekao je Nemanja Stanojević, reprezentativac Srbije i igrač sa najvećim brojem nastupa pod kapicom Radničkog.

Sva tri ovosezonska duela pripala su Radničkom (17:11, 14:12, 12:9), međutim, „crno-beli“ su u dobroj formi, što su pokazali između ostalog i jednim trijumfom u polufinalnoj seriji sa Novim Beogradom.

– Iako smo sva tri puta ove sezone dobili Partizan, sa njima nikada nije lako, a pogotovo ne sada, kada se nalaze u odličnoj formi. Dosta su agresivni, igraju brz vaterpolo i fizički su jedna od najspremnijih ekipa u ligi. Očekuje nas fizički jako zahtevna utakmica, ali ako odigramo onako kako umemo, sigurno je da ćemo uspeti da izađemo iz bazena kao pobednici – zaključio je Stanojević.

Ulaz je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar