Ubojiti napadač za početak zimskog prelaznog roka

Vojo Ubiparip je dobro poznato ime svim poznavaocima fudbalskih prilika u Srbiji i regionu. Svoj fudbalski put započeo je u mlađim selekcijama novosadske Vojvodine, i to u generaciji sadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića.
Igrački se, pak, afirmisao u dresu subotičkog Spartaka, za koji je na 39 prvenstvenih utakmica postigao 16 golova. Dobre igre u superligašu iz Subotice donele su Ubiparipu prvi inostrani angažman, i to u poljskom Leh Poznanju, sa kojim je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2014/15.
Nakon pet sezona provedenih u Poljskoj, Ubiparip prelazi u mađarski Vašaš, gde se zadržao svega šest meseci, pre nego što je odlučio da se vrati u srpski fudbal, kao novi član Novog Pazara. Usledio je potom povratak u Poljsku, ovoga puta u ekipu Gornika, da bi njegova naredna fudbalska destinacija bio sarajevski Željezničar, sa kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine.
Poslednje tri i po sezone iskusni napadač proveo je u Tuzla Sitiju, članu Premijer lige BiH, gde je bio jedan od vodećih igrača i strelaca.
– Drago mi je što sam se nakon punih pet godina vratio u srpski fudbal, a još draže mi je što sam postao deo jednog tako velikog i dobro organizovanog kluba kao što je Radnički 1923. Kragujevac je oduvek bio fudbalska sredina poznata po odličnoj atmosferi, u šta sam već imao priliku da se uverim tokom svoje karijere. Poznajem dosta igrača iz sadašnje ekipe Radničkog koji su mi preneli neke osnovne informacije o samoj organizaciji kluba, koja je na izuzetno visokom nivou. U opisu mog posla je postizanje golova i potrudiću se da dam svoj lični doprinos ostvarenju glavnog takmičarskog cilja Radničkog u ovoj sezoni, a to je opstanak u ligi. Pred nama je pripremni period koji ćemo verujem iskoristiti na najbolji mogući način kako bismo se spremili za ono što nas očekuje u nastavku sezone – poručio je Ubiparip, koji je sa kragujevačkim klubom potpisao ugovor do kraja naredne sezone.

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović potvrdio je da je Ubiparip bio jedna od najvećih želja sportskog sektora “crvenih” u zimskom prelaznom roku i dodao da mu je izuzetno drago što će igrač takve reputacije ubuduće nositi dres kragujevačkog superligaša.
– Jedan od naših prioriteta u ovom prelaznom roku bio je dovođenje napadača. U tom smislu, mislim da je dolazak Voje Ubiparipa pun pogodak jer se radi o jednom renomiranom i iskusnom igraču, od koga očekujemo da nam donese određeni kvalitet u završnoj trećini terena. Poučeni ranijim iskustvom, gde smo imali dosta problema sa igračima koji su dolazili pred sam početak ili tokom prvenstva, bilo nam je jako važno da što pre postignemo zajednički dogovor, kako bi Ubiparip prošao kompletan period priprema sa ekipom. Ono što me posebno raduje, to je što je on sam izrazio veliku želju da dođe u Radnički, čime je ispunio jedan od bitnih kriterijuma po kome dovodimo igrače – izjavio je Perović.
Dovođenjem Ubiparipa sportski sektor Kragujevčana je povukao prvi veliki potez u zimskom prelaznom roku i svakako raspirio maštu navijača, koji sa velikim nestrpljenjem iščekuju vesti o novim pojačanjima, kojih će, sudeći po Perovićevim rečima, biti u svim linijama tima.
– Naravno da ćemo gledati da se pojačamo u svim linijama tima, iako ja mislim da trenutni igrački kadar nije uopšte tako loš. Mislim da je ova naša trenutna pozicija na tabeli splet nesrećnih okolnosti usled povreda ključnih igrača tokom jesenjeg dela sezone. Sada, kada su svi igrači zdravi, to je jedna potpuno druga priča. U svakom slučaju, pratimo situaciju na tržištu i sigurno ćemo reagovati ukoliko se nađe neki igrač koji nam zaokupi pažnju – zaključio je sportski direktor “crvenih” sa “Čika Dače”.

Izvor : www.fkradnicki.com

Post Author: Milan

Ostavi komentar