Trojica kragujevačkih odbojkaša na pripremama reprezentacije

Mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije tokom juna očekuje period tridesetodnevnih priprema na dve različite lokacije – u Beogradu i u Vrnjačkoj Banji. Poziv za ovu reprezentativnu akciju dobila su dvojica odbojkaša Radničkog Nikola Goić i Aleksa Matić, kao i Lazar Ćirović, koji trenutno održava formu trenirajući sa kragujevačkim klubom.

Za razliku od Ćirovića i Matića koji već imaju iskustvo sa prethodnih reprezentativnih priprema, Nikola Goić će po prvi put imati priliku da trenira sa nacionalnim timom. Velika je to satisfakcija za 26-godišnjeg Kragujevčanina, koji već godinama slovi za jednog od najboljih blokera u Super ligi Srbije.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam pozvan na pripreme nacionalnog tima. To je cilj kojem svaki sportista teži od samog početka svoje karijere i pouzdan znak da neko ceni moje igračke kvalitete. Ovaj poziv ne doživljavam samo kao svoj lični uspeh, već kao produkt zajedničkog rada svih ljudi u Odbojkaškom klubu Radnički, pre svega mojih saigrača i stručnog štaba. Sigurno je da ću se maksimalno potruditi da opravdam ukazano poverenje selektora – poručuje Goić.

Najbolji srpski odbojkaši okupiće se 27. maja u beogradskom hotelu „M“ kako bi se testirali na prisustvo virusa Covid-19. Nakon testiranja, Kovačevi izabranici će u periodu od 1. do 14. juna trenirati u Beogradu, a potom se sele u Vrnjačku Banju na završni deo drila, koji će potrajati do kraja meseca.
Podsetimo, „orlovi“ su ovog leta trebali da nastupe u Ligi nacija, koja je zbog situacije sa virusom Covid-19 odgođena za maj 2021. godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar