Trofejna godina vaterpolista Radničkog

Povodom osvajanja trećeg trofeja u kalendarskoj godini, za vaterpoliste i rukovodstvo Radničkog, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovao je prijem u Skupštini grada Kragujevca. Posle osvajanja titula Jadranske lige i prvenstva Srbije, vaterpolisti Radničkog u Kragujevac su doneli i trofej Kupa Srbije.

Kragujevac je zaista grad sporta a treći u nizu uspeh ovih momaka u istoj kalendarskoj godini to i dokazuje i potvrđuje našu definiciju, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Pobeda nad ekipom Novog Beograda, čuvenog drim tima zaista je fantastičan uspeh, velika, istorijska stvar. Osvajanje Kupa Srbije je samo još jedan u nizu dokaza koliko grad Kragujevac, pored toga što ima sjajne i vrhunske sportiste, ulaže u sport. Rezultate vaterpolista pratimo odavno, to je jaka škola, momci su vredni, a među njima je i pet reprezentativaca. Činjenica je da gradovi južno od Save i Dunava ne ulažu u sport kao što to čini grad Kragujevac a tako ćemo nastaviti i dalje, samo još više i bolje, rekao je Stevović i sporstistima, trenerima i rukovodstvu Radničkog poželeo sreće, zdravlja i još sjajnih trofeja.

Direktor SPD Radnički Bratislav Uraković kaže da je iza vaterpolista najplodnija godina u istoriji kragujevačkog sporta, a da je svaki postignuti uspeh plod rada i sistema.

U Kragujevcu se u vaterpolu radi veoma temeljno i sistematski, kod nas je budućnost vaterpola, imamo jedanaest trenera među kojima su imena najpoznatijih srpskih vaterpolista – Uroš Stevanović, Jugoslav Vasović, Nikola Tomašević. Ako želimo da budemo elitni grad moramo da imamo elitni sport, a ovi mladi momci su najbolji reprezenti toga, istakao je direktor Uraković. Na ponos Kragujevca, pobeda u novogodišnjoj euforiji doprinela je i brendiranju Kragujevca kao grada šampiona. On je najavio burno sportsko proleće i planiranih i zakazanih preko 25 utakmica do juna.

Kapiten vaterpolista Radničkog, Filip Janković kaže da nije bilo toliko teško pobediti ekipu Novog Beograda, napravljenu za finale Lige šampiona. Odličan uspeh, na odličan način završena godina u kojoj smo kompletirali sva tri trofeja pored prvenstva Srbije i Regionalne lige. Malo smo odmorili i krećemo u nove pobede. Spremamo se za predstojeće utakmice u Ligi šampiona, reginalnoj ligi i našeg prvenstva na leto. Nadam se da će i sledeću godinu obeležiti trofeji i prijemi u gradskoj kući, kazao je Janković.

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar