Trijumf lidera na „Poljudu“

Vodeći tim Regionalne A2 lige, kragujevački Radnički, nastavio je sa pobedama i na startu Lige 6 za prvaka, trijumfom na gostovanju splitskom POŠK-u, rezultatom 10:6.
U odnosu na duel u Kragujevcu pre nedelju dana, koji su Kragujevčani ubedljivo dobili sa 19:6, Splićani su ušli jači za nekoliko povratnika u tim, a poznato je i da daleko bolje igraju na domaćem bazenu, pa su ovoga puta bili znatno „tvrđi orah“. Možda i opušteni zbog te ubedljive pobede, vaterpolisti Radničkog pružili su jednu od najslabijih ovosezonskih partija, ali su na kraju ipak uspeli da osvoje važne bodove.
Domaći su bolje otvorili meč i poveli golovima Eraka i Divkovića (2:0), a Šumadinci su uzvratili preko Brankovića i Dina za izjednačenje (2:2). Ipak, na prvi predah POŠK je otišao sa vođstvom, pošto je Divković još jednom bio precizan – 3:2.
U drugoj deonici gosti su poboljšali igru u odbrani i raspoloženi Dobožanov nijednom nije morao da vadi loptu iz svoje mreže, ali je na drugoj strani precizan bio samo Dino, pa se u drugo poluvreme ušlo sa egalom – 3:3.
Radnički je meč prelomio tek u drugom poluvremenu. Već u prvom napadu nastavka susreta stigao je do prvog vođstva preko Filipa Jankovića, a zatim je Nikola Lukić održavao dva gola „viška“ (5:3, 6:4). Odmah zatim njegovu ulogu preuzeo je Nemanja Stanojević i takođe dva puta vraćao Radničkom tu prenost (7:5, 8:6).
Tri gola prdnosti gosti su stekli sredinom poslednje deonice, kada je mrežu zatresao Janković, a nedugo zatim Dino se pobrinuo za najveće, ujedno i konačno vođstvo od četiri gola.
Najefikasniji u pobedničkom timu sa po tri gola bio je Dinoa, a dva su dodali Stanojević, Janković, i Lukić, koliko i Divković na drugoj strani.
Pred Kragujevčanima je meč sezone, u subotu od 20.30 časova, kada na Zatvoreni bazen SPD „Radnički“ stiže Solaris iz Šibenika, sa kojim su izjednačeni na liderskoj poziciji.
POŠK – Radnički 6:10 (3:2, 0:1, 2:4, 1:3)
SPLIT – Bazen: „Poljud“. Gledalaca: 50. Sudije: Tomislav Copić i Veselin Mišković.
POŠK: Bratim, Radan, Erak 1, Maraš 1, Buzov, Antonijević 1, K. Prižmić, Gadža, Penava 1, Divković 2, Vujčić, Knežević, Sunara, I. Prižmić. Trener: Zajmović.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 2, Toholj, Frolov, Lobov, Dino 3, Panić, Tanasijević, Lukić 2, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar