Tradicionalni karate turnir ”XIX Vidovdanski Fudokan kup” održan je u nedelju

Tradicionalni karate turnir ”XIX Vidovdanski Fudokan kup” održan je u nedelju, 20. marta 2022. u Preljini. Ovaj turnir okupio je veliki broj karatista iz cele Srbije. Tim ”Šumadija karate dođoa” je na ovom takmičenju predstavljalo 13 takmičara, koji su kući poneli 13 medalja, od toga 5 zlatnog, jednu srebrnog i 8 bronzanog sjaja.

Među osvajačima medalja našli su se: Viktor Stevanović, Iskra Ljubisavljević, Matija Mladenović, Stefan Mrvić, Nemanja Antonijević, Luka Milutinović, Dimitrije Milutinović, Đura Milovanović, Lara Milovanović, Nađa Dunjić, Luka Jokić, Olivera Petković i Mina Šuković.

”Veoma sam zadovoljan učinkom mojih takmičara na ovom turniru. Iskustvo koje naši najmlađi takmičari stiču na takmičenjima na kojima su učestvovali ove godine je veoma značajno za njihov napredak u karateu. Jasno se vidi da oni svakog narednog vikenda pružaju sve bolje nastupe na borilištima. Posebno me raduje povratak nekih naših najboljih takmičara koji ove godine nisu bili u takmičarskom pogonu. Tu pre svega mislim na Šuković Minu koja je bila odlična u najkvalitetnijoj kategoriji na čitavom takmičenju – devojaka od 16 do 18 godina i za malo joj je izmakla borba za zlatnu medalju.”, rekao je trener ”Šumadija karate dođoa” – Miloš Petković.

Takmičare ”Šumadija karate dođoa” narednog vikenda očekuje ”Funakoši kup” u Ćićevcu, a najvažnije takmičenje u ovom delu sezone biće Prvenstvo Evrope koje će se održati nedelju dana kasnije u Subotici. Boje Srbije na ovom takmičenju braniće 14 reprezentativaca iz ”Šumadija karate dođoa”.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi za nove članove održavaju se sredom i petkom od 18:30.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar