Teodora Veličković najbolji strelac prvog dela sezone

Rukometašice Radničkog su u letnjoj pauzi znatno podmladile ekipu, ostale bez par najiskusnijih igračica, ali su uprkos tome i brojnim pehovima koji su ih zadesili zauzele peto mesto na kraju prvog dela šampionata. Sav teret je pao na mlade igračice, od kojih se golgeterskim učinkom izdvojila dvadesetogodišnja Teodora Veličković, koja je sa 91. postignutim pogotkom ponela laskavu titulu prvog strelca Arkus lige. Razgovor sa Teodorom započinjemo pitanjem koliko joj znači ovo priznanje:

Naravno da mi znači i prija, ali mi je važnija činjenica da smo sa podmlađenom ekipom uspele da dođemo na korak do plej-ofa, a to što sam prvi strelac lige je samo mali doprinos tome i vrsta nagrade za uloženi trud i rad.

Da li je ovo priznanje plod rada cele ekipe?

Tačno tako, individualne nagrade ne dolaze bez jakog tima i kolektiva. Uloženi trud na terenu i van njega, kao i nesebičnost mojih saigračica je doveo do toga da budem prva među jednakima.

U kojoj meri te titula najboljeg strelca obavezuje i predstavlja podstrek za dalji napredak?

Ono što mogu da obećam je da ću još više i jače trenirati, kako ja tako i cela ekipa i da izrazim nadu da će to biti dovoljno da se i ove sezone plasiramo u plej-of, što nam je primarni cilj. A ako se uz to još nađe i nagrada za najboljeg strelca, biće mi još draže i daće mi dodatni motiv za dalji rad na sebi, zaključila je bombarderka sa Lepenice Teodora Veličković.

Nastavak prvenstva Arkus lige je zakazan za peti februar, kada će Radnički ugostiti ekipu Crvene zvezde.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar