Takmičenje za najjačeg čoveka Srbije u Kragujevcu

Na platou ispred zgrade Gradske uprave danas se održava takmičenje za najjačeg čoveka Srbije „Strongman Open Kup Srbije Kragujevac 2022“ koji pod pokroviteljstvom Grada, organizuju Sportski savez Kragujevca i Body building i Fitness klub “Olympia“.

U disciplinama povlačenje kamiona od pet do osam tona, prevrtanje gume preko 400 kilograma, nošenje kofera 120 kilograma, podizanje zadnjeg dela automobila, podizanje tegova 160, 190 i 230 kilograma na četiri nivoa i podizanje tega jednom rukom od 65 kilograma, takmičiće se devet takmičara među kojima su i dva iz Bugarske.

Dobrodošlicu takmičarima u Kragujevac i ostvarenje dobrih rezultata, poželeo je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Kragujevac je grad sporta, a pokroviteljstvom ovakve manifestacije želimo da damo snažan impuls sportskim disciplinama i veštinama koje nisu puno zastupljene među sportistima u našem gradu, ali su impresivne i atraktivne za publiku a posebno decu, kazao je Stevović. On je podsetio da naš grad ima šampiona Gorana Ilića, Nevenu Milošević i Srđana Ristića, svetske rekordere u sličnim disciplinama i poručio da je organizacija ovakvog takmičenja je jedan od načina da motivišemo našu decu i omladinu kako bi možda oni sutra postali novi šampioni.

Strongman takmičenje proisteklo je iz bodibilding olimpijskog dizanja tegova i izvrsna je promocija našeg grada i posebno atraktivno za publiku ali i za rekreativce i profesionalce iz bodi bilding klubova u gradu, kaže Goran Ilić, osnivač i najuspešniji takmičar bodibilding kluba Olimpija. Na takmičenju u Kragujevcu je jedan od naših takmičara Vukićević, koji je se u Americi plasirao među prvih deset snagatora na svetu, što je veliki uspeh, kaže Ilić, imajući u vidu da je ovakav vid nadmetanja kod nas tek u začetku.

Takmičenje u Kragujevcu je bodovnog karaktera. Osvojeni bodovi po disciplinama sa takmičenja u Kragujevcu sabiraju sa osvojenim bodovima sa drugih takmičenja i na kraju godine Strongman savez Srbije će podeliti nagrade i proglasiti najjačeg čoveka Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar