Šumadinci se izborili sa virusom, gostovanje novajliji prilika za povratak pobedničkog duha

Posle gostovanja šampionu Srbije, novosadskoj Vojvodini, kojim su otvorili ovu kalendarsku godinu, odbojkaše Radničkog predstojećeg vikenda očekuje još jedan izlet do Srpske Atine, gde će u subotu od 19.30 časova u hali Sportskog centra Vojvodina odmeriti snage sa novajlijom u ligi, ekipom Novog Sada Maneks, u utakmici 15. kola BPŠ Superlige Srbije.

Virus koji se tokom prošle sedmice ponovo„uvukao“ u redove kragujevačkog tima doveo je do odlaganja prvenstvene utakmice sa beogradskom Crvenom zvezdom. Ova nepredviđena situacija na trenutak je izbacila Kragujevčane iz takmičarskog ritma, ali im je ujedno pružila priliku za dodatno uigravanje sa novim organizatorom igre Mariom Medanom, koji je početkom godine stigao u kragujevački klub kao alternativa za povređenog Nikolu Petrovića, čiji se povratak na teren očekuje tokom narednog meseca.

Zdravstvena situacija u ekipi se stabilizovala. Svi igrači koji su „zakačili“ virus tokom prošle sedmice uspešno su se oporavili i biće u konkurenciji za predstojeće gostovanje u Novom Sadu. Mada nam je ova pauza u izvesnoj  meri poremetila takmičarski ritam, sa druge strane nam je omogućila dodatni period uigravanja sa novim dizačem, konstatuje pomoćni trener Radničkog Nemanja Opačić.

Šumadinci su nakon zaista impresivnog rezultatskog niza, koji je trajao od početka novembra, pa sve negde do polovine decembra, upali u ciklus nešto slabijih rezultata, pa su tako na poslednje četiri utakmice, uključujući i revanš meč polufinala Kupa Srbije sa Partizanom, upisali samo jedan trijumf. Upravo zbog toga predstojeće gostovanje u Novom Sadu ima poseban značaj za ekipu trenera Alekse Brđovića, kojoj je neophodan nov zamajac za sam finiš ligaškog dela takmičenja i borbu za što je moguće višu poziciju na tabeli pred početak plej-ofa.

Mada su u prvoj utakmici ove sezone prilično lako izašli na kraj sa Novosađanima, savladavši ih u svom SBB Jezeru sa maksimalnih 3:0 u setovima, izvesno je da Šumadince očekuje daleko veće iskušenje u uzvratnom susretu. Poput Radničkog, i ekipa Novog Sada je u drugi deo šampionata ušla sa novim organizatorom igre, iskusnim Lukom Čubrilom, koji je u značajnoj meri doprineo rezultatskom buđenju novosadskog tima i prekidu crne serije od sedam uzastopnih poraza. Sa dve vezane pobede, u susretima sa Karađorđem iz Topole i Spartakom iz Ljiga, Novosađani su isplivali iz opasne zone i istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u plej-of.

Pred nama je teško gostovanje mladoj i veoma perspektivnoj ekipi Novog Sada, predvođenoj trofejnim trenerom Nedžadom Osmankačem, koja je u poslednje vreme podigla formu. Vezali su dve jako bitne pobede u borbi za opstanak, tako da u predstojeći meč sa nama ulaze sa viškom samopouzdanja. Nadam se, ipak, da će naše iskustvo doći do izražaja  i da ćemo uspeti da rešimo meč u svoju korist, izneo je Opačić svoja očekivanja predsubotnje gostovanje u Srpskoj Atini.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar