Subotica – prva stanica za odbojkaše Radničkog u novoj superligaškoj sezoni

Primakao se 15. septembar i početak nove sezone u Super ligi Srbije za odbojkaše. Kragujevački Radnički prvi meč u novoj sezoni igra u subotičkoj hali „Dudova šuma“, u utorak od 19 časova, protiv značajno „remontovane“ ekipe Spartaka.
„Korona kriza“, koja još uvek drma čitavu planetu, ozbiljno se odrazila na svet sporta, a naročito na dvoranske sportove, poput odbojke. Poznato je da je protekla odbojkaška sezona u Srbiji doživela svoj epilog za „zelenim stolom“, uz manje ili veće odobravanje klubova, a sada je došlo vreme za „restart“, uz nadu da čitava situacija sa ovim opakim i nepredvidivim virusom neće usloviti nove zastoje.
Kragujevački klub, koji je minulu sezonu okončao na šestoj poziciji, prilično ambiciozno pristupio je pripremama za novu superligašku avanturu. Ekipa je značajno pojačana na pozicijama korektora, tehničara i primača servisa, a možda najveće pojačanje jeste ostanak trenera Dragana Kobiljskog, čoveka koji vrlo dobro poznaje formulu za osvajanje trofeja.
Radnički je zvanično „upalio motore“ 20. jula, a trener Kobiljski se već na samom početku priprema suočio sa nedaćama, s obzirom da su testovi dvojice igrača na prisustvo virusa korona bili pozitivni. Na sve to nadovezali su se i problemi sa povredama, međutim, Kragujevčani nisu očajavali, već su pokušali da se što bolje prilagode postojećim okolnostima.
Uz dobru hemiju u ekipi i marljiv rad na treninzima, igra Šumadinca je postepeno dobijala željene konture, pa se može konstatovati da su učenici Dragana Kobiljskog spremni da se uhvate u koštac sa izazovima koje sa sobom nosi nova takmičarska sezona.
I pored brojnih problema sa povređenim i bolesnim igračima, zadovoljni smo proteklim pripremnim periodom. Dobro se treniralo, a odigrali smo i par kontrolnih utakmica koje su pokazale da smo na pravom putu. Drago nam je i da su se novi igrači jako brzo adaptirali na novu sredinu, što im doduše i nije bilo teško, s obzirom da je većina njih već imala priliku da sarađuje sa trenerom Kobiljskim. Očekuje nas definitivno zanimljiva sezona u Super ligi, u kojoj ćemo nastojati da se borimo za sam vrh tabele, ocenio je protekli period priprema Nemanja Opačić, prvi asistent trenera Dragana Kobiljskog.
Nije floskula kada Kragujevčani pričaju o borbi za sam vrh tabele. Radnički je sklopio zaista kvalitetan tim za novu sezonu, koji sigurno može parirati glavnim konkurentima za oba domaća trofeja, prevashodno novosadskoj Vojvodini, ekipi koja godinama unazad drži primat na srpskoj odbojkaškoj sceni.
Verujem da imamo kvalitet za sam vrh tabele, ali je to potrebno opravdati na terenu. Čini mi se da će liga biti slabija nego prošle sezone. Vojvodina tu deluje nekako najstabilnije, s obzirom da je zadržala ekipu iz prošle sezone. Dobili su nas nedavno na turniru u Novom Sadu, ali su ipak zvanične i prijateljske utakmice dva potpuno različita sveta, tako da se nadam da ćemo uspeti da im pariramo u toku prvenstvene trke, napominje Nemanja Dukić, novi kapiten kragujevačkog tima.
Novu superligašku odiseju ekipa Dragana Kobiljskog započinje sa krajnjeg severa Srbije – iz Subotice – gde će gostovati uvek neugodnom Spartaku. Subotičani su u pauzi između dve takmičarske sezone pretrpeli značajne promene u svom sastavu. Ekipu su napustili prošlosezonski starteri Arsenoski, Veselinović, Radosavljević i Nedeljković, a kao zamene dovedeni su tehničar Ivan Marković, srednji bloker Nikola Pavlović i korektor Miloš Nadaždin.
Shodno svim tim promenama u timu, subotički „golubovi“ predstavljaju nepoznanicu za Kragujevčane, koji nemaju najjasniju sliku o kvalitetu i mogućnostima predstojećeg rivala.
Nemamo puno informacija o ekipi Spartaka. Znamo da su značajno promenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu i to je sve. U svakom slučaju, za nas je od velike važnosti da dobro startujemo i steknemo neophodno samopouzdanje za dalji tok takmičenja, poručuje Dukić.
Stručni štab Radničkog imaće delikatan zadatak da ekipu što bolje pripremi za predstojeću premijeru, koja neće biti nimalo laka. Spartak je proteklih sezona znao da bude „tvrd orah“ za Kragujevčane, naročito u subotičkoj hali „Dudova šuma“, što poziva na budnost i dodatne mere opreza.
Spartak je poznat kao nezgodan domaćin, u šta smo imali priliku da se uverimo i prethodnih sezona. Nismo imali priliku da igramo sa njima tokom pripremnog perioda, tako da nismo baš detaljno upoznati sa njihovim igračkim kvalitetima. Sve u svemu, verujemo u sebe i nadamo se pobedi na startu sezone, dodao je Nemanja Opačić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar