Streličarski kup „Outdoor” okupio oko stotinu takmičara u Kragujevcu

Na stadionu FK „Jadran“ juče je otvoreno ligaško takmičenje u streljaštvu, Streličarski kup „Outdoor” koji je okupio oko stotinu takmičara svih kategorija, od juniora do veterana. Organizator turnira je Streličarski klub iz Kragujevca „Oko sokolovo“ koji prvi put organizuje jedno ovakvo takmičenje. Otvaranju turnira prisustvovao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Kragujevac je grad sporta. Kada imamo ovakve klubove kao što je Streličarski klub „Oko sokolovo“ to nas čini ponosnim. Grad Kragujevac podržava ovaj klub već godinama i mislim da ćemo to činiti i u narednom periodu. Ono što ih izdvaja od drugih klubova i od drugih gradova je da u ovom klubu imamo reprezentativce, imamo vrhunske sportiste i entuzijaste koji su sopstvenim trudom sve ovo organizovali.Danas je prvi put u Kragujevcu organizovan Streličarski kup „Outdoor” i mislim da je organizovan na najbolji mogući način. Siguran sam da će ovako organizovan turnir predstaviti Kragujevac u najboljem svetlu – kazao je Stevović

Na ovom turniru učestvuju i skoro svi reprezentativci koji će uskoro otići na Evropsko prvenstvo u Minhen koji se održava početkom juna. Za njih je ovo takmičenje još jedna dobra priprema i kontrolni turnir.

Imamo veliki broj takmičara, s obzirom da je u pitanju prvi turnir u organizaciji kluba iz Kragujevca. Ovo je target turnir, znači gađa se na distancama, takmičari su iz više kategorija, od juniora do veterana a takmiče se i osobe sa invaliditetom, tako da je ovo zaista jedan praznik sporta u Kragujevcu. Kao predsednik Saveza veoma sam srećan da vidim ovoliko takmičara na jednom mestu. Organizator se zaista potrudio da turnir bude organizovan na visokom nivou . Čestitam im prvi turnir od srca i želim da ovde bude meka srpskog streličarstva u budućnosti . Bio nam je potreban jedan ovakav turnir baš u centru Srbije, u Kragujevcu – kazao je Dragan Svilanović, predsednik Streličarskog saveza Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar