Stevović prisustvovao besplatnom treningu za mlade sportiste u Kik boks klubu „Radnički“

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport prisustvovao je sinoć treningu najmlađih sportista Kik boks kluba „Radnički“. Reč je o besplatnim treninzima za decu za osam različitih sportova koje je grad Kragujevac obezbedio uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije. U pitanju je pet borilačkih spotova, muška odbojka, ženska košarka i muški rukomet.
Danas smo u kik boks klubu „Radnički“ sa željom da pokažemo da projekat grada Kragujevca uz podršku Olimpijskog komiteta i Sportskog saveza Srbije, ima svrhu i ima rezultate. Rezultati su jasni i vidljivi, a to je uvećavanje regrutne baze dece koja žele da se bave nekim od ponuđenih sportova. Mi smo se opredelili za osam besplatnih sportova u okviru kojih će deca dobiti mogućnost da rade sa vrhunskim trenerima i vrhunskim sparing partnerima u slučaju borilačkih sportova. Na taj način decu vraćamo na pravi put, u sale za sportove, koje nudimo kao alternativu sedenju uz tablet računare i druge tehnološke uređaje. Tokom sledeće nedelje ćemo obići i druge klubove koji sprovode besplatne treninge u okviru ovog programa – kazao je Stevović.
Prema rečima Radomira Radomirovića, trenera Kik boks kluba „Radnički“ već duži vremenski period u klubu postoji problem sa bazom mladih sportista, od 17 do 15 godina, a onda, kada počnu da treniraju kasnije, zakasne ili izostanu pravi rezultati.
Drago mi je da ćemo sada sa gradom zajednički raditi na promovisanju ovog sporta, na tome da imamo što više mladih sportista u klubu kako bi iz te baze proistekli najbolji takmičari, kao što su to danas Đorđe Dimitrijević koji je vice šampion Evrope ili Milica Popović koja je treća u Evropi – kazao je Radomirović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar