Stevović posetio Tekvondo akademiju

Uoči Otvorenog kupa Srbije u tekvondou, koji se predstojećeg vikenda održava u Beogradu, Predrag Stevović član Gradskog veća za sport posetio je ovdašnji klub Tekvondo akademija. To je ujedno bila i prilika da članovima kluba čestita na sjajnim rezultatima ostvarenim na nedavno održanom takmičenju Herkules games.

U konkureniciji 500 takmičara iz deset zemanja, 17 članova Tekvondo akademije osvojilo je 14 medalja, od čega 10 u A klasi. Pored toga, na zajedničkom treningu reprezentacija Srbije, Meksika, Ukrajine, Belorusije, Rusije, Rumunije, Kazahstana, Azerbejdžana i Nepala, iz ovog kluba Srbiju su predstavljali Pavle Cvetković, Đurđa i Elena Bradić.

Ovo je još jedan način da grad Kragujevac pokaže kako i koliko podržava naše sportiste, istakao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport. Ne samo da aplaudiramo njihovim uspesima, nego posećujemo njihove treninge, da vidimo kakvi su uslovi, šta im je potrebno i na koji način možemo da pomognemo. Sistematski radimo na pravljenju nove infrastrukture u sportu, jer je to ključ svakog uspeha. Imamo nekoliko velikih projekata koje privodimo kraju od veštačkih stena do streljane, odgovarajućeg atletskog centra pa do pravljenja i rekonstrukcije otvorenih sportskih terena i igrališta za decu.

Tekvondo akademija je veoma ozbiljan klub, koji se zbog izuzetnih rezultata svrstao među najuspešnije južno od Save i Dunava, istakao je Stevović koji je takmičarima na predstojećem Otvorenom kupu Srbije poželeo uspeh.

Tekvondo akademija je relativno mlad klub, osnovan pre šest godina, koji radi po svim pravilima Svetske tekvondo federacije i Tekvondo asocijacije Srbije. Klub ima preko 100 članova u šest grupa od početnika do punoletnih rekreativaca. Ima i takmičare podeljene u dve grupe A i B klasu, kao i takmičare koji tek ulaze u te vode. U proteklih šest godina osvojili su više stotina medalja na domaćim i međunarodnim turinirama.

Uoči Otvorenog kupa Srbije, prema rečima trenera Slavka Germanca, nezahvalno je govoriti o očekivanjima. Pripremali smo se cele sezone za to takmičenje koje je pored Prvenstva Srbije jedno od najvažnijih. Od takmičara očekujem da daju sve od sebe, a rezultati sigurno neće izostati, poručio je Germanac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar