Stevović obišao FK Budućnost

U okviru poseta sportskim klubovima, organizacijama i udruženjima, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport posetio je FK Budućnost koji svoje treninge održavaju u balon sali u Ilićevu. Omladinska škola i prvi tim broji oko 50 aktivnih igrača među kojima i bivše igrače Radničkog. Ovaj fudbalski klub već tri sezone igra u Šumadijsko-raškoj ligi na kojoj održava srednju poziciju.
Namera grada Kragujevca je da upravo ovakve klubove, koji ostvaruju rezultate i koji imaju planove da se razvijaju i nastave da se dokazuju na pravi mogući način, u svojoj ligi predstavljaju grad u regionalnom fudbalskom takmičenju, podrži sredstvima iz vanrednog programa, rekao je Stevović, član Gradskog veća za sport. Posetama i stalnim kontaktima informišemo se kako klubovi funkcionišu i kako to grad može još da pomogne. Fudbal neće biti jedini sport koji na ovaj način pomažemo, nastavićemo i ubuduće da podržavamo i druge sportske klubove.
Predsednik FK Budućnost Lekić Živorad kaže da klub danas broji oko 50 igrača Kragujevčana ali i iz sportista iz Resnika i da se prvi tim uspešno takmiči u Šumadijsko – raškoj ligi. Cilj nam je da zadržimo ovaj rang takmičenja. Svaki naš sportski događaj prate verni navijači i podrška su klubu, ne samo za utakmice već i za druge aktivnosti. Svesni smo da je ovakvih klubova mnogo ali nam je zadovoljstvo što grad Kragujevac pokazuje interesovanje i spreman je da pomogne u granicama svojih mogućnosti. Sve što budemo dobili utrošićemo na poboljšanje uslova za treninge i igru, dodao je predsednik ovog fudbalskog kluba.

Post Author: Milan

Ostavi komentar