Srbija osvojila „Nenin Memorijal“

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobednik je sedmog Međunarodnog memorijalnog turnira „Nenad Nena Manojlović“, koji je tokom proteklih pet dana u Kragujevcu, u organizaciji Vaterpolo kluba Radnički, okupio osam ekipa iz Evrope, uzrasta do 14 godina.

Srbija je u finalu pobedila ekipu Lacija iz Rima, rezultatom 8:5, dok je pobedničko postolje upotpunio Galatasaraj, trijumfom nad reprezentacijom Nemačke (7:5), u meču za bronzanu medalju. U susretu za peto mesto slovački XBS Šamorin savladao je valjevski Valis sa 8:5, dok je sedmo mesto pripalo domaćem Radničkom, nakon trijumfa nad timom Leotara iz Trebinja (14:6).

Timovi su najpre bili raspoređeni u dve grupe. U grupi A Srbija je bila prva sa devet bodova, upravo ispred Lacija (6), Radničkog (3) i Leotara (0), dok je u grupi B trijumfovala Nemačka (9), ispred Galatasaraja (6), Šamorina (3) i Valisa (0). Potom su odigrani polufinalni mečevi. U prvom „malom“ polufinalu Radnički je poražen od Valisa (8:6), dok je Šamorin bio ubedljiv protiv Leotara (12:2), zatim je u polufinalu istim rezultatom (12:2) Srbija savladala Galatasaraj, dok je Lacio bio bolji od Nemačke (8:5).

Najefikasniji strelac turnira bio je Durakoglu iz Galatasaraja, sa 12 golova. Za najboljeg igrača proglašen je Koreli iz Lacija, dok je najbolji golman srpski reprezentativac Maksimović.

Medalje i pehare najboljima uručio je Uroš Manojlović, sin Nenada Manojlovića, a pored priznanja, laureati su nagrađeni i sportskom opremom robne marke Keel.

Ovaj anualni turnir igra se u čast Nenada Manojlovića, legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, koji je preminuo 2014. godine, u 60. godini života.

Pored održavanja uspomene na našeg slavnog vaterpolistu i takmičarskog karaktera, turnir je tradicionalno imao i socijalni karakter, pa je tako jedan dan bio rezervisan za druženje mališana u Etno selu Lužnice, nadomak Kragujevca.

REZULTATI:

Grupa A: Radnički – Leotar 12:4, Lacio – Srbija 7:9, Leotar – Lacio 3:18, Radnički – Srbija 1:27, Srbija – Leotar 17:1, Radnički – Lacio 3:12.

Grupa B: Šamorin – Valis 13:6, Valis – Nemačka 5:17, Galatasaraj – XBS Samorin 16:7, Nemačka – XBS Samorin 10:4, Galatasaraj – Valis 17:3, Nemačka – Galarasaraj 9:8.

„Malo“ polufinale: Radnički – Valis 6:9, Šamorin – Leotar 12:2-

Polufinale: Srbija – Galatasaraj 12:2, Nemačka – Lacio 5:8.

  1. mesto: Radnički – Leotar 14:6, 5. mesto: Šamorin – Valis 8:5, 3. mesto: Galatasaraj – Nemačka 7:5, finale: Srbija – Lacio 8:5.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar