Sportska olimpijada za najmlađe na stadionu „Čika Dača“

Mala olimpijada u organizaciji Udruženja privatnih predškolskih ustanova održana je juče na stadionu „Čika Dača“. U ime grada Kragujevca, učesnike je pozdravio i svečano otvorio Olimpijadu za najmlađe, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Ova Mala olimpijada predstavlja podstrekt deci da se bave sportom, da izaberu sport kao jednu od opcija u životu. Na ovaj način pružamo podršku i predškolskim ustanovama da kroz rad sa decom poseban akcenat stave na fizičku aktivnost. Želimo da ovakve sportske manifestacije za decu postanu tradicija i grad će pružiti svu moguću podršku. Jedan od vidova podrške jeste i izgradnja sportske infrastrukture što nam je jedan od prioriteta i preduslov za razvoj sporta – kazao je Stevović.

Milan Joksimović, predsednik Udruženja privatnih predškolskih ustanova istakao je da je zadovoljan odzivom dece, s obzirom na to da je vreme godišnjih odmora. Od 13 privatnih predškolskih ustanova, učešće na Maloj olimpijadi uzelo je 12 ustanova.

Ideja je bila da našim predškolcima koji će na jesen krenuti u školu na ovaj način napravimo još jednu lepu uspomenu na vrtićki period i jedno lepo i nezaboravno druženje sa njihovim drugarima i drugaricama.

Discipline u kojima će se nadmetati su trčanje na 80 metara, mini fudbal, prevazilaženje prepreka uz asistenciju profesionalnih trenera – kazao je Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar