Sportska medicina u Kragujevcu ponovo pri Domu zdravlja

Sportisti i rekreativci ponovo će moći da obavljaju lekarske i konsultativne preglede u Odeljenju sportske medicine pri Domu zdravlja Kragujevac, na istoj lokaciji gde su to i ranije činili, Zdravstvenoj stanici broj 2, u Palilulama.

Na insistiranje gradonačelnika Nikole Dašića a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i ministarkom prof. dr Danicom Grujičić, postignut je dogovor da se Odeljenje sportske medicine vrati Domu zdravlja, na nivo primarne zdravstvene zaštite gde je i ranije bilo, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Nije bilo primereno da Kragujevac čiji klubovi i pojedinci postižu fantastične rezultate i kao Grad koji poslednjih godina ulaganjem u sportsku infrastrukturu regrutuje nove buduće sportske asove, dozvolimo da ostanemo bez Sportske medicine i prepustimo rekreativcima i sportistima da sami plaćaju neophodne zdravstvene specijalističke preglede.

Neophodnost da Sportska medicina ostane pri Domu zdravlja i naše napore i želju prepoznalo je Ministarstvo zdravlja, na čemu smo im veoma zahvalni, jer smo na taj način kragujevačkim sportistima obavezne  specijalističko – konsultativne preglede u cilju očuvanja i kontrole zdravlja, omogućili da budu lako dostupni i pristupačni, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar