SPD Radnički deo projekta UN i Švajcarske vlade

U okviru i za potrebe realizacije projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“ programa „Podrška vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“ koji realizuje kancelarija Ujedinjenih Nacija za projektne usluge (UNOPS), grad Kragujevac je, kao jedan od najbolje četiri gradske/opštinske uprave, izabran da organizuje trening radionicu pod nazivom „Priprema projektnog predloga u skladu sa EU standardima – PCM LFA“. Cilj ovog programa je promocija primera dobre prakse u sprovođenju principa dobrog upravljanja, a namenjen je organizacijama civilnog društva na teritoriji grada Kragujevca.
Trening radionica se odnosi na finansiranje programa i projekata iz sledećih oblasti :
1.Socijalna zaštita
2.Zdravstvena zaštita
3.Privreda
4.Poljoprivreda
5.Omladinska politika
6.Zaštita životne sredine
7.Oblasti od značaja za grad Kragujevac.
Trening radionica za 20 polaznika, koji imaju priliku da se upoznaju sa značajem ovih oblasti u najrazvijenijim zemljama sveta i steknu svojevrsna znanja, se održala u periodu od 01. do 03. septembra 2021. godine u SC Iskra, objektu pod upravom Sportskog privrednog društva Radnički iz Kragujevca.
Ova nagrada je obavezujuća za sve nas da principe dobrog upravljanja koji su uspostavljeni u Gradskoj upravi za društvene delatnosti, prepoznate od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije u oblasti saradnje sa organizacijama civilnog društva i odnosa prema građanima koje moramo da održavamo i unapređujemo, istakao je povodom početka rada trening radionice Nikola Ribarić, vd načelnik Gradske uprave.
SPD Radnički, kao aktivni učesnik trening radionice pod patronatom Ujedinjenih nacija je kao društveno-odgovorna organizacija, još jednom pokazalo svoju ulogu u svim aspektima društvenog života u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar