Smenjen Aleksandar Linta

Nakon serije loših rezultata u Prvoj ligi Srbije, ceh je platio trener FK Radnički 1923, Aleksandar Linta. koji je danas smenjen sa svoje dužnosti.

Neobično izgleda da je šef struke prvoligaša iz Kragujevca smenjen u trenutku kada Radnički zauzima prvo mesto na tabeli Prve lge Srbije ali je činjenica da je ekipa u velikoj krizi. U poslednja četiri kola Radnički je osvojio samo jedan bod, a ovog proleća ekipa je daleko od one forme koja ju je krasila tokom jeseni.

Čak i u utakmicama koje su Kragujevčani u drugom delu sezone dobili, do pobede se dolazilo teškom mukom, na individualni kvalitet a ponekad i uz dozu sreće. Zašto je Radnički upao u rezultatsku i igračku krizu, teško je proceniti u ovom trenutku ali je uprava svakako pokušala da šok terapijom promeni nešto, pre nego što bude prekasno.

Radnički 1923 je još uvek u najpovoljnijem položaju. Na sedam kola pre kraja prvenstva, ima tri boda više od drugiplasiranog Kabela i četiri od trećeplasirane Kolubare. Međutim pravo na grešku gotovo da više nema a očekuju ga dueli sa veoma jakim ekipama. Dolazi im u goste Loznica, jedina ekipa od koje su izgubili u prvom delu sezone a gostovaće direktnom konkurentu Kolubari koja je najbolja ekipa Prve lige Srbije ovog proleća.

Ipak najpre u subotu dočekuju na svom „Čika Dači“ uvek neugodni Borac iz Čačka, u utakmici u kojoj je pobeda jedina opcija za tim iz Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar