Šapčanke se „osladile“ u SBB Jezeru

Košarkašice Radničkog doživele su svoj osamnaesti uzastopni poraz u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone, i to na svom parketu, u susretu sa ekipom Duge iz Šapca – 73:47 (17:9, 23:8, 18:17, 15:13). Šapčanke su ključnu prednost stekle u prvih dvadeset minuta utakmice, da bi u nastavku susreta samo održavale stečeno vođstvo, koje su na kraju pretvorile u svoj jedanaesti trijumf u sezoni.

Baš kao i u prethodnoj utakmici protiv Vojvodine 021, Kragujevčanke su se i u današnjem susretu sa Šapčankama mučile sa procentima šuta, naročito u prvom poluvremenu, koje su okončale sa svega 17 postignutih poena. Nisu doduše ni gošće napadački briljirale, posebno u uvodnoj deonici, ali su uprkos tome kraj prvog poluvremena dočekale sa ubedljivih 23 poena prednosti – 40:17.

Treći period igre donosi za nijansu bolje izdanje izabranica trenera Saše Milojevića, mada gošće iz Šapca ni u jednom momentu nisu dozvolile Kragujevčankama da im ozbiljnije ugroze stečenu prednost iz prethodne dve deonice. U sličnom tonu protekla je i poslednja četvrtina, s tim što su treneri obe ekipe u ovom periodu igre pružili priliku igračicama sa manjom minutažom u proteklom delu sezone. Na kraju su se Šapčanke radovale jedanaestoj pobedi u sezoni, koja ih je lansirala u zonu plej-ofa, dok su Kragujevčanke morale da se pomire sa svojim osamnaestim porazom u nizu.

Amerikanka Kortni Klivlend predvodila je listu strelaca u pobedničkoj ekipi sa 15 postignutih poena. Bivša igračica Radničkog Tijana Jelić postigla je poen manje – 14, dok su Helena Kovačević i Bojana Škundrić dodale po 12 poena, s tim što je Škundrićevu samo jedna asistencija delila od „dabl-dabl“ učinka.

Andrijana Vuković je, kao po običaju, prednjačila u redovima kragujevačkog tima sa 15 poena i 10 skokova. Dvocifren poenterski učinak ostvarila je i kadetska reprezentativka Aleksandra Aleksić, koja je meč završila sa 10 postignutih poena, ali i sa čak 7 izgubljenih lopti.

Košarkašice Radničkog u narednom kolu očekuje gostovanje ekipi Vrbas Medele, koja trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli Prve ženske lige Srbije.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar