Šampionska igra rukometaša Radničkog

Pokazali su rukometaši Radničkog os starta nove sezone ko je glavni kandidat za plasman u viši rang.

U šampionskoj igri od prvog do zadnjeg minuta, na pleća je bačena ekipa Topličanina iz Prokuplja rezultatom 30:21 i to na gostujućem terenu. Umesto tvrde i neizvesne utakmice jer je Topličanin vrlo ozbiljna ekipa, Radnički je demonstrirao silu i nagovestio velike mogućnosti.

Domaći su poveli sa 1:0 i to je bila jedina prednost koju su ostvarili u celom meču. Od tog trenutka sve je bilo u rukama gostiju a sve linije tima Radničkog su funkcionisale besprekorno. Izvanredan je na golu bio Ognjen Jovanović, koji je ostvario odličnih 17 odbranjenih šuteva, a pomoć je imao i u Lekiću. Golom Medića u 28. minutu Radnički je došao do maksimalnih 5 golova prednosti (7:12) i tu razliku održao do velikog odmora, na koji odlazi vođstvom 9:14.
Ni drugi deo igre nije doneo ništa dobro domaćinu. Gosti pojačavaju ritam igre i već u 40. minutu pogotkom Mihajla Kneževića za velikih 10 golova prednosti (11:21), praktično rešavaju utakmicu u svoju korist. Nizali su se atraktivni potezi i igra rukometaša Radničkog, svi igrači su dobili minutažu koju su znalački iskoristili, te trijumfovali sa konačnih 21:30.
U redovima domaćina najefikasniji je bio Stefan Stefanović sa 5 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Medić sa 7, dok su po 5 pogodaka postigli Mihajlo Knežević i Ilija Bogdanović.
Narednog vikenda Radnički će ugostiti ekipu Priboja u okviru drugog kola Super B lige.

Post Author: Milan

Ostavi komentar