Rukometni dan u Kragujevcu

U nedelju 3. novembra, u “SBB hali Jezero”, održaće se pravi praznik rukometa. Naime, sve tri takmičarske selekcije seniorskog pogona Rukometnog kluba Radnički odigraće svoje prvenstvene utakmice. Svu lepotu rukometa Kragujevačkoj publici prikazaće i igrači mlađih kategorija Radničkog u pauzama utakmica, i tako upotpuniti istinski praznik ljubitelja ovog sporta, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Sportskom centru „Iskra“.

Program počinje u 14 časova, kada će na parket izaći rukometašice drugog tima Radničkog. Mlade Kragujevčanke, koje do sada imaju stoprocentni učinak, u okviru četvrtog kola Prve lige Zapad za žene, ugostiće ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.
Rukometaši Radničkog će, posle neočekivanog poraza u prošlom kolu u Negotinu, ugostiti novajliju u ligi, ekipu Prve petoletke iz Trstenika. Prema rečima Miloša Sretenovića, pomoćnog trenera Radničkog, ekipa će pokušati da ispravi uočene greške iz prethodnog poraza, kako bi se vratila na pobednički kolosek.
“Poraz od ekipe Hajduk Veljka ne mora ništa da znači u daljem toku prvenstva, iako je došao nenadano. Probaćemo da ispravimo greške već u ovoj utakmici, u kojoj važimo za favorita. Očekujem da maksimalno angažovano i motivisano odigramo utakmicu, kako bi podigli formu i za naredni meč, a to je derbi u Kuršumliji”, istakao je Sretenović.
“Nakon dvonedeljnih priprema, vraćamo se na teren protiv ekipe iz Trstenika, koja će biti dobra uvertira pred ispit sezone u Kuršumliji. Loš dan u Negotinu ne smemo više da dozvolimo, jer nas očekuju teška gostovanja. Raspoloženje u ekipi nije poljuljano, jer i najbolji greše, tako da očekujem maksimalan učinak do kraja jesenje polusezone”, nadovezao se ubojiti srednji bek Stefan Stanojev.
Početak utakmice šestog kola Super B lige, Radnički – Prva Petoletka, zakazan je za 16 časova.
Odmah po završetku ove utakmice, na teren će istrčati rukometašice Radničkog, koje će odmeriti snage sa jednim od pretendenta za najviši plasman, ekipu Kikinde.
“Očekuje nas teška utakmica, gošće iz Kikinde takođe imaju najviše ambicije ove sezone. Za svakog protivnika se posebno pripremamo i mislim da smo za ovih nedelju dana uspeli da se taktičko-tehnički pripremimo i uigramo kako bi odgovorili na sve izazove koji nas očekuju u nedelju. Očekujem podršku naših navijača, pogotovo što je trodupli program i nadam se trijumfu svih selekcija Radničkog”, jasan je šef struke tima sa Lepenice, Rodoljub Kurandić.
Svoja očekivanja je iznela i najiskusnija rukometašica, i poslednje zvučno pojačanje ove sezone, Jovana Stoiljković.
“Pet startnih pobeda daje nam za pravo da budemo optimisti pred nedeljnu utakmicu, ali nas neće uljuljkati ta činjenica. U svaku utakmicu ulazimo zrelo i odgovorno ,iako smo najmlađa ekipa. Nema opuštanja i samo stopostotnim angažovanjem moramo da opravdamo lidersku poziciju na tabeli. Mislim da pobeda i nova dva boda neće biti pod znakom pitanja”, istakla je Stoiljkovićeva.
Meč šestog kola Super B lige za žene, Radnički – Kikinda startovaće u 18 časova.
Ulaz za sve utakmice je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar