Rukometašice Radničkog vicešampionke Srbije

Rukometašice Radničkog su u uzbudljivom i dramatičnom drugom susretu finala plej-ofa šampionata Srbije, poražene na svom terenu od ekipe Jagodine nakon dva produžetka, rezultatom 27:28, poluvreme 10:8, 21:21 nakon regularnog dela. Time je ekipa Jagodine odbranila titulu prvaka Srbije, a Kragujevčanke su zauzele drugo mesto i priliku da u narednoj sezoni reprezentuju Srbiju u EHF Kupu.

Furiozno su igračice Radničkog započele utakmicu rešene da na svom parketu izbore priliku da se u majstorici bore za titulu prvaka. Agresivnom odbranom i brzim i lucidnim rešenjima u fazi napada su u potpunosti iznenadile rivalke i već u 5. minutu imaju startnu prednost 4:0. Sedam minuta je trebalo gošćama da zabeleže prvi pogodak, stegnu odbranu i ne dozvole domaćinu da narednih osam minuta zatrese mrežu (4:3,13. min). Čvrste odbrane, taktička nadmudrivanja na obe strane su uzrokovale mali broj golova u ovom delu igre. Kragujevčanke su se bolje snašle i u 24. minutu beleže solidnu rezultatsku prednost (7:4), a nakon tri minuta i 8:5. Trgle su se šampionke i u 30. minutu smanjuju na gol razlike 9:8, no ostalo je dovoljno vremena za još jedan napad Radničkog, kada izboreni sedmerac Katarina Stepanović pretvara u gol za konačnih 10:8 na isteku tridesetog minuta.

Donela ja Agatunovićeva pogotkom na startu drugog dela ponovo 3 gola prednosti (11:8), no srednji bek gošći Majkićeva sa dva brza gola vraća, po Jagodinu, podnošljivi rezultatski minus (11:10). U 38. minutu beležimo prvo vođstvo na utakmici aktuelnih šampionki (13:14) i od tog trenutka domaće rukometašice su stalno bile na korak-dva od Jagodinki, nikako ne uspevajući da dođu do rezultatskog priključka. Frenetična upornost i želja za pobedom Radničkog je konačno dala rezultata u 50. minutu kada dolaze do izjednačenja (20:20), a već u sledećem napadu pogotkom Petrovićeve i do ponovnog vođstva (21:20, 51. min). Usledio je novi golgeterski post na obe strane, čvrste odbrane i golmanske bravure na obe strane, koji prekida Majkićeva golom u 58. minutu za novi rezultatski egal (21:21). Jedan od ključnih detalja utakmice je usledio u narednom napadu domaćina, nakon minuta odmora, kada čuvar mreže Jagodine Đurašković skida sedmerac Stepanovićeve. Pomenuti rezultat je ostao i na kraju regularnih 60 minuta igre, pa se pristupilo produžecima od dva puta po 5 minuta.

Iskustvo u igranju duela koji donose trofej je donelo gošćama startnu prednost u prvom produžetku (21:23), a na to se nadovezao i promašen sedmerac domaćih igračica. Pune samopouzdanja, gostujuće igračice dolaze do 3 gola prednosti (22:25, 64. min), što se u tim trenucima činilo kao nedostižna prednost, no tako nisu mislile domaće igračice. Sa dva brza gola Veličkovićeve na promenu strana odlaze sa minimalnim rezultatskim zaostatkom (24:25). Drugi produžetak pogotcima Stepanovićeve i Stošićeve za seriju 4:0 donose novo vođstvo Kragujevčankama (26:25, 66. min). Odgovornost ponovo preuzima Teodora Majkić, čijim drugim golom u nizu Jagodina dolazi do izjednačenja (27:27, 68. min). U poslednji minut utakmice se ušlo nerešenim rezultatom, a sudbinu Radničkog je zapečatila Adžićeva pogotkom u poslednjim trenucima susreta za konačnih 27:28 i novu šampionsku titulu Jagodine.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Katarina Stepanović sa 10 pogodaka, Bojana Agatunović je dodala 6, dok su kod Jagodinki Teodora Majkić sa 7 i Jelena Gojković sa 6 bile najbolji strelci.

Igrač utakmice: Teodora Majkić (Jagodina)

RK Radnički – ŽORK Jagodina: 27:28 (21:21,10:8)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca:/
Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević
Sedmerci: Radnički 6 (4), Jagodina 3 (3)
Isključenja: Radnički 8 min, Jagodina 12 min

Radnički: Pojužina, Nedeljković , Veličković 1, Bjelak, Stošić 4, Stepanović 10, Blagojević, Hasanović (13 odbrana), Vlašković, Petrović 2, Agatunović 6, Stoiljković, Ilić (1 odbrana), Kolak 4, Vasović, Rašković.

Jagodina: Kostić, Adžić 5, Ćorović 4, Majkić 7, Bulatović 3, Vukčević 1, Lovrić, Jovanović 1, Raičević, Ašanin 1, Đurašinović (13 odbrana, sedmerac), Stojanović, Gojković 6.

Rukometašice Radničkog su osvajanjem drugog mesta i pored brojnih povreda i pehova koje su ih pratile, ostvarile veliki uspeh u debitantskoj sezoni Superlige, dostojno reprezentovavši klub i grad, fer, korektnim i dostojanstvenim odnosom u svakoj utakmici. Radom, trudom i zalaganjem su zavredele sve pohvale i divljenje rukometne javnosti u Srbiji.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar